Hármas gyilkosság Szatmáron: letartóztatták a megölt házaspár fiát

Elrendelte szerdán a Szatmár megyei törvényszék annak a férfinek a harminc napos előzetes letartóztatását, akinek szüleit és nagyanyját meggyilkolva találták meg otthonukban a Szatmár megyei Apán.

A nyomozást vezető Marius Iancu ügyész tájékoztatása szerint az eddigi információk - a tanúvallomások, a helyszínen végzett vizsgálatok stb. - arra utalnak, hogy a hármas gyilkosság elkövetője a 33 éves Răzvan Mircea Rentea, az áldozatok fia, illetve unokája.

A Szatmár megyei törvényszék megalapozottnak talált az ügyészség gyanúját, és a vádhatóság kérésére elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését. A fiatalember az első kihallgatáskor tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságokat.

A letartóztatott férfit azzal gyanúsítják az ügyészek, hogy pénteken, november 24-én saját otthonukban, a Szatmár megyei Apa településen megölte 56 éves anyját, 59 éves apját és 80 éves nagyanyját.

Mint korábban írtuk, Răzvan Rentea jelen volt a helyszínelésen is. Az ügyészek gyanúját az keltette fel, hogy nagyon érdekelték a nyomozás részletei. Különböző ürügyekkel be akart menni a szülei házába a helyszínelés ideje alatt, elképzelhető, hogy bűnjeleket próbált volna eltűntetni. Ugyanakkor az alibije sem volt rendben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?