U21-es foci Eb: Franciaország ez első továbbjutó a kolozsvári csoportban

Második, Norvégia elleni mérkőzését is megnyerte Franciaország a grúz-román közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának 2. fordulójában, és ezzel immár biztossá vált, hogy Sylvain Ripoll csapata negyeddöntős összecsapását is Kolozsváron játszhatja. A kvartett másik mérkőzésén Olaszország gólgazdag találkozón győzte le 3-2-re Svájcot.

Fotó: uefa.comAz olasz válogatott nagyon közel állt ahhoz, hogy egy már megnyert meccset kiengedjen a kezéből Svájc ellen, de az Azzurrinik végül csak megszerezték a 3 pontot.

Szünetre az olaszok 3-0-s vezetéssel mentek, de a második félidő elején a svájciak két gyors góllal visszajöttek a meccsbe és végig rohamoztak az egyenlítő gólért.

Az olaszoknak végül sikerült 3-2-re megnyerniük a meccset.

A nap utolsó mérkőzésén az agyonhájpolt Franciaország megszenvedett Norvégia ellen.

Hét helyen is változtatott csapatán vasárnap este Sylvain Ripoll, a francia U21-es labdarúgó válogatott edzője ahhoz képest, amely csütörtökön 2-1-re legyőzte Olaszországot a grúz-román közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság D-csoportjában. Bármenyire is mély a gall utánpótlásképzés, és a Transfermarkt szakportál szerint a frissen bevetett érkező játékosok között is csak úgy hemzsegnek a több tízmillió eurós játékosok - Michael Olise (Crystal Palace, 38 millió euró, Mohamad Simakan (RB Leipzig, 25 millió euró, Castello Lukeba (Olympique Lyon, 20 millió euró, stb. - a franciák megszenvedtek a norvégok ellen a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban.

Az első félidő szinvonalát talán még a román SuperLiga alsóházi csapatai is “tudták volna hozni”, a két kapusnak semmi (de tényleg semmi) védeni valója nem volt.

A második félidő elején aztán a franciák “találtak” egy gólt, Adli beadását Kalimuendo nem éri el, de pont így volt jó a hosszú oldalon érkező Olisenek, aki belsővel a kapuba juttatta a labdát. A gól után Ripoll gyros egymásutánban négy cserét is megejtett, és a francia keret mélységéről elég legyen annyit megemlíteni, hogy a kispadról érkező, 25 millió euróra taksált Sepe Elye Wahi a Ligue 1 idei szezonjában 21 gólt lőtt a Montpellier színeiben, a 35 milliós értékű Amine Gouri pedig 15-ször talált be a Rennes számára.

A végére maradt egy kis izgalom, a hosszabbítás utolsó percében a norvégok nagyon közel álltak az egyenlítéshez, de több egymás utáni lövés is elakadt a francia védőkön, kapuson. 

A 6 pontos Franciaország a D-csoport első továbbjutója, hacsak valami rendkívüli nem történik az utolsó fordulóban, akkor a Les Bleus maradnak a kincses városban a negyeddöntőre is.

U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, D csoport

  • Olaszország-Svájc 3-2
  • Franciaország-Norvégia 1-0

1. Franciaország    6 pont
2. Olaszország       3 pont
3. Svájc                    3 pont
4. Norvégia            0 pont

Kapcsolódók

Kimaradt?