Tizennyolc év után tér haza nevelőklubjához Sergio Ramos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla a klub honlapján jelentette be, hogy szerződtették a korábban a Real Madridnál és a francia Paris Saint-Germainnél megforduló Sergio Ramost. A 37 éves világbajnok védő 18 év után tért vissza nevelőegyesületéhez.

Sergio Ramos Sevillától nem messze született, így nem volt kérdés, hogy hétévesen a klub akadémiájához csatlakozott. A korosztályos csapatokat végigjárva 2004-ben a Deportivo La Coruna elleni 1–0-s vereség során mutatkozott be a spanyol élvonalban.

2005-ben az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Real Madridhoz. A fővárosi együttesben 671 mérkőzésen lépett pályára, és több mint 100 gólt szerzett. A spanyol válogatott védő a Real Madriddal 22 kupát emelhetett a magasba, köztük öt bajnoki trófeát és négy Bajnokok Ligája-serleget.

2021 nyarán a francia Paris Saint-Germainhez szerződött, a párizsiakat két idényen át erősítette, majd szerződése lejártával szabadon igazolhatóvá vált. Több szaúdi és török csapat is érdeklődött iránta, végül visszatért nevelőegyesületéhez, a Sevillához.

Az Európa-liga címvédője a spanyol bajnokság 2023–2024-es idényében eddig mindhárom mérkőzését elvesztette.

Kapcsolódók

Kimaradt?