Román Kupa: bejutott az elődöntőbe a Sepsi OSK

Már az első félidőben két góllal vezetett a Sepsi OSK a Chindia Târgoviște ellen, majd a házigazda szépíteni tudott, de a szentgyörgyiek így is 2–1-re nyertek, és bejutottak az elődöntőbe a Román Kupában.

Győzelemmel tért vissza első Román Kupa-döntője, a 2020 nyarán az FCSB ellen 1–0-ra elvesztett finálé helyszínére, a ploiești-i Ilie Oana Stadionba a Sepsi OSK, amely most a Chindia Târgoviște elleni sikerrel bejutott a legjobb négy közé.

A helyszín és a játékosok több mint a fele kicserélődött ugyan a három nappal korábbi, Székelyföldön játszott bajnoki mérkőzés után (a Chindia 7, a Sepsi 5 helyen változtatott a kezdőjén), a játék képe azonban jó ideig ugyanaz volt, mint a gól nélküli szombati találkozón. A Sepsi folyamatosan birtokolta a labdát, beköltözött kontralehetőségekre váró ellenfele térfelére, de az állófociból a Chindia védelme jött ki győztesen: a vendégek néhány távoli lövést leszámítva csak Kevin Luckassen szöglet utáni ziccerét nevezhették helyzetnek, de a holland csatár az ötösről a kapu fölé lőtt.

A Chindia védelme viszont ezúttal már nem tudott hibátlanul lehozni egy mérkőzést, hat perc alatt kétszer is nagyot hibázott, a Sepsi pedig mindkétszer büntetett. Előbb a Luckassen elől tisztázni próbáló Tiberiu Căpușă tolta saját kapujába Adnan Aganovic lapos beadását, majd Razvan Matis pontatlan hátrapasszával Cristi Bărbuț szabadon mehetett kapura, és belőtte a másodikat.

A szünet után viszont felcserélődtek a szerepek, a Sepsi engedte át a labdát és a kezdeményezést a Chindiának, amely azonban sokáig csak Alexandru Jipa távoli lövéseivel próbálkozott. A Sepsinek szerencséje volt, hogy Sebastain Coltescu játékvezető nem látta Branislav Ninaj könyöklését és nem ítélt büntetőt, a felpaprikázódott hazai csapat azonban így is betalált, Daniel Popa révén. Az utolsó negyedórában veszélyesen játszott a Sepsi, Radoszlav Dimiotrov is elkerülte a második sárga lapját, de a Chindiának így sem volt komoly esélye az egyenlítésre. 

Sikerével a Sepsi OSK története során másodszor jutott be a legjobb négy közé a Román Kupában.

(A nyitókép illusztráció: Sepsi OSK)

Kapcsolódók

Kimaradt?