Liga 1: pénzbüntetést kapott a Farul szurkolói magyarellenessége miatt

A Profi Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága 10 500 lejes pénzbüntetést szabott ki a Konstancai Farul klubra, amelynek szurkolói a magyarokat és Magyarországot szidalmazták a Sepsi OSK elleni hétfői Liga 1-es mérkőzés alatt – írta a Nemzeti Sport.

A Farul ultrái nemcsak szavakban, hanem Niczuly Roland kapus rendszeres dobálásával tettekkel is bántalmazták a sepsiszentgyörgyi csapat játékosait.

A minimális bírság kétszeresét kapta a konstancai klub a drukkerek miatt | Fotó: Farul Facebook-oldalEgy hónapok belül ez volt a harmadik magyarellenesség a romániai futballstadionokban: az U. Craiova 1948 drukkerei Kolozsváron, a CFR elleni meccsen kezdték ki a magyarokat, míg a bukaresti Steaua törzsszurkolói az FK Csíkszereda elleni másodosztályú meccsen nyilvánultak meg magyargyűlölő módon. E két esetben nem döntött a labdarúgóliga.

A Farul drukkerei „visszaesőnek” számítanak, ugyanis a Rapid elleni meccsen cigányozással „tűntek ki”. A Sepsi OSK elleni meccsen egyébként sem a játékvezető nem szakította félbe a meccset – amit a szabályok diszkrimináció vagy gyűlöletkeltő viselkedés esetén előírnak –, sem az ovidiu stadion műsorközlője nem figyelmeztette a magyarellenes szlogeneket kiabálókat a viselkedésükre.

A labdarúgóliga is csak azután hozott döntést, hogy a szentgyörgyi klub hivatalosan is kérte a vétkesek megbüntetését, és Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter is vizsgálatot helyezett kilátásba, hogy a felelősök miért nem fékezték meg az uszításokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?