Piroslapot mutatott a FIFA a kéklapra

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) sem ért egyet a sportág szabályalkotó testülete, az IFAB által tervezett kéklap bevezetésével.

Gianni Infantino, a szervezet elnöke azt mondta, hogy ő is a sajtóból értesült az elképzelésről, és markáns véleményt fogalmazott meg a téma kapcsán. Leszögezte, hogy az élvonalbeli profi labdarúgásban nem fognak kéklapot használni. „Ez a téma nem létezik a számunkra. Az FIFA teljes mértékben ellenzi a kéklap bevezetését” – jelentette ki a SkySports videófelvétele alapján. Hozzátette, a FIFA-nak is van némi beleszólása az IFAB döntéseibe, és bár nyitottak az új ötletek és javaslatok kielemzésére, a labdarúgás lényegét és a hagyományait azért meg kell védeni. „Nem lesz kéklap. Ha címet akartok, akkor legyen piroslapot kapott a kéklap” – fogalmazott Infantino, aki épp az IFAB skóciai közgyűlésén vett részt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)

Instagram-oldalán a FIFA-főnök arról is beszélt, hogy nem lesz ideiglenes cserelehetőség sérülés esetén. „Az orvos nem tudja eldönteni pár perc alatt, ha egy játékos valóban agyrázkódás szenvedett. (...) Ha törődsz a játékosod egészségével, akkor agyrázkódás gyanúja esetén a sérültet cseréld le. Elhagyja a pályát és egy másik játékos lép a helyére. Ennyi" – jelentette ki. 

Az IFAB, mint ismeretes, kilátásba helyezte a kéklap bevezetését. Ezt a szankciót a taktikai szabálytalanságokért és a tiszteletlen magatartásért mutatnák fel, és tíz perces kiállítást vonna maga után. A kezdeményezést a legtöbb szakember ellenzi. Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint „ez már futball”, Edward Iordănescu, Románia válogatottjának szövetségi kapitánya pedig „baromságnak” nevezte az ötletet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?