Mexikóvárostól New Jersey-ig – a FIFA nyilvánosságra hozta a 2026-os vébé műsorát

A mexikóvárosi Estadio Aztecából indul június 11-én és New Jersey-ben zárul 2026-ban a labdarúgó-világbajnokság – jelentette be hétfőn a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA).

Fotó: az Estadio Azteca Facebook-oldala

A mexikói azték stadion a világ egyik legnagyobb arénája, 87 ezer férőhelyes. Ez lesz az első helyszín, ahol immár harmadjára rendeznek nyitómeccset a futballvébén, korábban 1970-ben és 1986-ban kezdődött ott a seregszemle. Ugyanakkor a július 19-i finálénak a New York Jets és a New York Giants csapatainak otthona, a MetLife Stadion ad otthont New Jersey-ben, New York agglomerációjában. Utóbbi stadion a dallasi és a Los Angeles-i arénákkal versengett a döntő megrendezéséért, hiszen utóbbiak is házigazdái lesznek a két év múlva három ország által közösen rendezett vébének.

A 48 csapatos tornán összesen 104 meccset rendeznek. Mexikóban Mexikóváros mellett Guadalajara és Monterrey, Kanadában Torontó és Vancouver, míg az Egyesült Államokban Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami és New York stadionjai fogadják a mezőnyt.

A Miamiban rendezett hétfői FIFA-eseményen elhangzott az is, hogy az elődöntőket rendezik majd Dallasban és Atlantában, míg június 12-én Torontóban Kanada, Los Angelesben pedig az Egyesült Államok válogatottjai kezdik a seregszemlét. A bronzmeccs Miamiban lesz.

Fotó: FIFA

A 48 válogatott 12 kvartettbe sorolva játszik a június 11. és 27. közötti csoportkörben, majd június 28. és július 3. között a tizenhatoddöntők, július 4-7-én a nyolcadöntők, július 9-11-én a negyeddöntők, július 14-15-én az elődöntők lesznek, hogy után július 18-án a bronzéremért, 19-én pedig a vb serlegéért lépjenek pályára.

A FIFA hivatalos honlapja alapján Gianni Infantino, a sportszervezet elnöke kijelentette, hogy ez lesz minden idők legjelentősebb vébéje.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?