Változnak a futball szabályai a világbajnok kapus miatt

A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott kapusa, Emiliano Martínez mestere annak, hogy miként lehet megzavarni a tizenegyes elvégzéséhez készülő ellenfelet, ám a nemzetközi szövetség (FIFA) a szabálykönyv változtatásával szeretné ezt megakadályozni – írta a Magyar Nemzet.

Emiliano Martínez megosztó személyiség, elég csak az argentin válogatott világbajnoki címének a nem túl ízléses ünneplésére gondolni. Ugyanakkor óriási szerepe volt abban, hogy a nemzeti csapata aranyérmet nyerhetett tavaly Katarban. Különösen a két büntetőpárbaj megnyerésében elévülhetetlenek az érdemei, az Aston Villa kapusa a Hollandia elleni negyeddöntőben két, a Franciarország elleni döntőben egy tizenegyest védett ki.

Az eszköztárából nem hiányzik a csibészség sem, mindent megtesz, hogy kizökkentse a labda mögé álló ellenfelet.

Ez feltűnt a FIFA illetékeseinek is, akik szeretnék ezeknek a módszereknek az elejét venni. Arra kérték a Szabályalkotó Testületet, az IFAB-ot, hogy módosítson a szabálykönyvön úgy, hogy július elsejétől a kapusok ne érhessenek hozzá a kapufához és a hálóhoz sem, nem szabad húzni az időt, késleltetni a büntető elvégzését, tilos a tizenegyesrúgót bármiféle módon megzavarni, és mindvégig meg kell adni a tiszteletet az ellenfélnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?