banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Infantino: Legyen minden országban Pelé-stadion

Az ötlettel Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke rukkolt ki kedden.

A FIFA kezdeményezni fogja, hogy minden országban nevezzenek el egy stadiont Peléről, a sportág egyetlen, játékosként háromszoros világbajnokáról, írja a Nemzeti Sport. Erről a legendás futballista búcsúztatására érkező FIFA-elnök, Gianni Infantino tett említést újságíróknak Santosban.Gianni Infantino |Fotó: Agerpres/Xinhua

A 82 éves korában csütörtökön elhunyt labdarúgó koporsóját Sao Paulóból szállították a Santos stadionjába. Huszonnégy óráig marad ott, a játéktéren, hogy a szurkolók leróhassák tiszteletüket a legendás sportember emléke előtt.

Kedd reggel Santos utcáin halad majd a temetési menet, ezután a Fekete gyöngyszem végső búcsúztatásán csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett, ami egyedülálló.

Kapcsolódók

Kimaradt?