„Mindent neked köszönhetünk. Kimondhatatlanul szeretünk. Nyugodj békében”

„Mindent neked köszönhetünk. Kimondhatatlanul szeretünk. Nyugodj békében” – írta a fenti, Instagramon közzétett fotó mellé Kely Nascimento, a 82 éves korában elhunyt Pelé lánya.

Mint írtuk, Edson Arantes do Nascimento, közismert nevén Pelé, csütörtökön hunyt el a Sao Paulo-i Albert Einstein kórházban. Az utolsó pillanatig mellette voltak gyerekei, unokái, akik egy utolsó képre is "összeálltak" a futball-legendával. 

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

Pelét jövő kedden helyezik örök nyugalomra egy zártkörű gyászszertartás kereében a santosi ökumenikus temetőben. Előtte a Santos FC stadionjában ravatalozzák fel, hogy csodálói is leróhassák kegyeletüket a futball-legenda előtt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?