Százéves édesanyja is gyászolja Pelét

Jair Bolsonaro brazil elnök háromnapos gyászt hirdetett az ország teljes területén Pelé halála miatt. A futball-legendát január 3-án temetik el - szűk családi körben - Santosban.

Mint írtuk, a futballtörténelem eddigi egyetlen háromszoros világbajnokának, a brazil legenda csütörtökön hunyt el a Sao Paulo-i  Albert Einstein kórházban.

 „Az egész országban hivatalos gyászt hirdetek, e rendelet közzétételétől számított három napos időtartamra Edson Arantes do Nascimento, Pelé egykori labdarúgó halála miatti sajnálkozás jeleként. Pelé a futball révén vitte világgá Brazília nevét. A futballt művészetté és örömmé változtatta. Isten vigasztalja meg családját és üdvözölje őt végtelen irgalmában” – fogalmazott közösségi oldalán Jair Bolsonaro.

Közben információk jelentek meg a gyászszertartásról is. Pelé volt klubja, a Santos azt közölte, hogy Pelé holttestét hétfőn, január 2-án szállítják át Sao Pauloból és felravatalozzák az Urbano Caldeira stadionban, hogy mindazok, akik szerették elbúcsúzhassanak a Királytól.A Santos FC stadionjánál a halálhír bejelentése után elkezdtek gyülekezni az emberek | Fotó: Agerpres/EPA

Másnap reggel 10 órakor a gyászmenet elindul a stadionból a Memorial Necropole Ecumenica temető felé. A menet útba ejti Pelé még életben levő 100 éves édesanyjának, Celestének a házát, hogy az idős hölgy is elbúcsúzhasson a fiától. A zártkörű temetésen csak Pelé legközelebbi hozzátartozói vesznek majd részt.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?