Gianni Infantino lett a FIFA új elnöke

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Gianni Infantinót (45), az UEFA olasz főtitkárát választotta meg elnökének. A rendkívüli kongresszuson két fordulóban szavaztak a tisztség várományosáról.

Az első körben mind a 207 szavazat érvényes volt. A FIFA honlapja alapján az európai szövetség (UEFA) főtitkárára 88-an, a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejkre, az ázsiai szövetség (AFC) elnökére 85-en, Ali bin al-Husszein jordán hercegre, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagjára 27-en, a francia Jérome Champagne-ra, a FIFA korábbi főtitkár-helyettesére pedig 7-en voksoltak.

Az első kör akkor lett volna eredményes, ha az egyik jelölt a szavazatok legalább kétharmadát - 138 voksot - megkapja. Mivel ez nem történt meg, második fordulóra került sor, amelyben a győzelemhez egyszerű többség is elegendő volt. A FIFA honlapja szerint a szavazás második fordulójában az európai szövetség (UEFA) főtitkára 115 voksot kapott. Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejkre 88-an, Ali bin al-Husszein pedig négyen szavaztak. Jérome Champagne nem kapott szavazatot.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?