Orosz összeesküvés-elmélet és magyar-román nyolcaddöntőt számítgató sportsajtó

Románia labdarúgó-válogatottja szerdán zárja a csoportkört az Európa-bajnokságon, és miután az E kvartettben két forduló után mindegyik alakulat három pontnál tart, az utolsó fordulóban még mindenkinek van esélye a nyolcaddöntőbe jutni.

Edward Iordănescu szövetségi kapitány ugyan kikapott 2-0-ra a belgáktól, de az ukránok elleni 3-0-s győzelme miatt jobb gólaránnyal Belgium, Szlovákia és Ukrajna előtt áll az összetettben. Ez maradna a sorrend akkor is, ha a szerdai román–szlovák és a belga–ukrán találkozók döntetlennel zárulnak. A biztos nyolcaddöntős szerepléshez viszont Romániának le kell győznie Szlovákiát, vereség esetén csak akkor juthat tovább, ha az ukránok is kikapnak a belgáktól és lesz a mezőnyben két gyengébb csoportharmadik.

Fotó: FRF.ro

Arra a Gsp.ro lett figyelmes, hogy az orosz sportsajtó összeesküvés-elméletet kreált, a sport 24 szerint Románia és Szlovákia megegyeznek majd, hogy az ukránokat kiejtsék egy mindkettejük számára kedvező döntetlennel. Hozzátették azért azt is, hogy az ukrán csapat sorsa voltaképp a saját kezében van, hiszen egy győzelemmel továbbjut a csoportból.

Edward Iodănescu szövetségi kapitány különben már leszögezte, hogy tanítványai nem akarják a „véletlenre bízni” a kvalifikációt, a három pont megszerzésére törekszenek majd.

A már említett „döntetlenes forgatókönyv” mellett Románia akkor is csoportelső lehet, ha legyőzi Szlovákiát, Belgium pedig vereséget szenved Ukrajnától. Ezzel a lehetőséggel a ProSport számolt, azt követően, hogy a Magyarország–Skócia meccs hősévé vált Csoboth Kevin a lefújást követően azt nyilatkozta, hogy továbbjutásuk esetén inkább Romániát szeretné ellenfélnek, mint Portugáliát. Erre pedig csak akkor van esély, ha Románia csoportelsőként lép tovább, ugyanakkor a C csoport harmadik helyezettje nem jut tovább.

A szerdán 19 órakor kezdőd román–szlovák meccsen amúgy német játékvezető fújja majd a sípot Daniel Sibert személyében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?