Foci Eb: Utcai verekedés előzte meg az angolok meccsét, egy góllal győzték le a szerbeket

Korán vezetést szerzett Gelsenkirchenben az angol válogatott, magabiztosan őrizte meg előnyét a kevés helyzetet hozó meccsen.

Vasárnap este megkezdte szereplését az Európa-bajnokságon a legutóbbi tornán döntős angol válogatott is. Nem tűnt számukra könnyű ellenfélnek a több klasszis játékost is felvonultató szerb csapat. A gelsenkircheni mérkőzést feszültség előzte meg az utcákon, a két válogatott szurkolói között ugyanis összetűzések alakultak ki a nap folyamán, amelyben egyes információk szerint albánok is részt vettek.

Bár nem esett neki ellenfelének az angol csapat, első helyzetéből így is meg tudta szerezni a vezetést. Saka lépett el a szélen, beadását pedig Jude Bellingham fejelte be közelről a szerbek kapujába, alig több mint tíz percig tudták kapott gól nélkül kihúzni a piros mezesek.Fotó: UEFA EURO 2024 Facebook oldalaA szerbek először Mitrovics révén tudtak veszélyeztetni, akinek lövése kicsivel a kapu mellé ment. Nem alakult ki a folytatásban sok helyzet a második félidőben, kiegyenlítetté vált ugyan a játék, de az angolok biztosan őrizték az előnyt.

Hasonló mederben zajlott a második félidő is, a szerbek igyekeztek az akaratukat minél inkább ráerőltetni az angolokra, az egyenlítéshez viszont nem kerültek közelebb. Southgate játékosai látványosan az eredmény tartására koncentráltak, nem erőltették a támadójátékot.

Ennek ellenére a 77. percben Harry Kane kis híján megszerezte a második gólt, fejese a felső lécről pattant le. A meccs végéhez közeledve kicsit megélénkült a találkozó, a túloldalon Vlahovics lövését kellett kitornásznia Pickford kapusnak. Több helyzet már nem adódott egyik csapat előtt sem, így végül megőrizték egygólos előnyüket az angolok.

A játéknap első mérkőzésén a holland válogatott hátrányból fordítva győzte le Lengyelországot 2–1-re. A C csoport másik meccsén Szlovénia és Dánia 1–1-s döntetlent játszott egymással.

Anglia – Szerbia 1–0 (1–0)

Veltins Aréna, Gelsenkirchen

Vezette: Daniele Orsato (Olaszország)

Gólszerzők: Jude Bellingham (13.)

Sárga lapok: N. Gudelj (39.), D. Tadics (75.)

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?