Foci Eb: Eltört Mbappé orra az osztrákok elleni mérkőzésen, öngóllal nyertek a franciák

Feszült jeleneteket hozó meccsen győzték le a franciák 1–0-ra Ausztriát hétfő este. Bár az első félidőben az osztrákoknak is volt nagy helyzetük, Wöber öngólja megpecsételte a sorsukat.

Megkezdte a szereplését az esélyesek között emlegetett francia csapat is a németországi Európa-bajnokságon. Ausztria ellen nem számíthattak könnyű bemutatkozásra. Egy nappal korábban csoportjukban a hollandok 2–1-re győzték le a lengyeleket.

Nem kezdődött kényelmesen a mérkőzés a franciáknak, kapusuknak, Mike Maignannak többször is védenie kellett. Az első fél óra nem hozott gólt, a félidő vége előtt viszont már vezetést szerezett Deschamps csapata.Fotó: Agerpres/EPAMaximilian Wöber szerencsétlen mozdulattal juttatta saját kapujába a labdát, ezzel szereztek vezetést a franciák. Igyekeztek ezután kontrollálni a meccset, a második félidőben viszont mezőnyben kiegyenlített volt a játék, újabb találat nem született, de ez az egy is elég volt nekik.

A mérkőzésen több feszült jelenet is kialakult, a franciák részéről Griezmann és Mbappé is vérző sérülést szenvedett, utóbbinak eltört az orra, ezzel kérdésessé vált a játéka a hollandok elleni, csoportrangadónak is beillő meccsen.

Az Európa-bajnokság küzdelmei kedden Törökország – Georgia és Portugália – Csehország meccsekkel folytatódnak, a nap végére tehát mindegyik csapat bemutatkozik a tornán.

Franciaország – Ausztria 1–0 (1–0)

Vezette: Gil Manzano (Spanyolország)

Európa-bajnokság, D csoport.

Merkur Spiel Arena, Düsseldorf.

Gólszerző: Maximilian Wöber (öngól, 38.)

Sárga lapok: O. Dembele (56.), K. Mbappe (90.), illetve M. Wober (16.), P. Mwene (34.), C. Baumgartner (79.), K. Laimer (84.), K. Danso (90+3).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?