Női kosár Európa Kupa: esélye se volt a fordításra a Sepsi-SIC-nek

Kevesen, talán még maguk az érdekeltek se hittek abban, hogy a Sepsi-SIC-nek sikerül ledolgoznia azt a 15 pontos hátrányát, amelyet egy héttel korábban szedett össze a francia LDLC ASVEL Féminin csapatától a női kosárlabda Európa Kupában.

Sepsiszentgyörgyön megadták a módját a lelkesítésnek, a csapat szurkolói zöld füstbombákkal várták szerda délután a csarnok előtt a Sepsi-SIC női kosarasait, akik a női kosárlabda Európa Kupában a francia LDLC ASVEL Féminin csapatát kellett volna legalább 15 ponttal megverniük ahhoz, hogy a sorozat negyeddöntőjébe jussanak.

A vendégek már a mérkőzés elején jelezték, hogy nem „kirándulni” jöttek Székelyföldre. A lyoni lányok az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, Zoran Mikes tanítványai végig szaladtak az eredmény után.  Bármivel próbálkoztak a zöld-fehérek, a franciáknak mindenre volt válaszuk: szünet előtt a bolgár Hristova kosarával fordított a Sepsi-SIC, de az LDLC ASVEL egy triplával hamar visszavette az előnyt. A pihenő alatt két pont volt a különbség a felek között, de az idegenbeli -15 koloncként húzta lefele a hazaiakat.

A harmadik negyed közepén háromszékiek kiegyenlítették az állást, de aztán „elvágták a fonalat”, a hátralevő időben egyetlen kosarat se szereztek, így az utolsó 10 perc 53-61-ről indult.

Jespersen triplája törte meg a kosárcsendet, a csapattársai pedig foggal-körömmel harcoltak, hogy legalább a győzelem meglegyen. Egy pillanatig még vezetett is a Sepsi-SIC, de a LDLC ASVEL magasabb fokozatra kapcsolt és magabiztosan behúzta a győzelmet.

A párharcból a lyoniak jutottak tovább 178-159-es összesítéssel.

Női kosár Európa Kupa, nyolcaddöntő

  • Sepsi-SIC–LDLC ASVEL Féminin 83–87
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?