Női kézilabda: kijutott az olimpiára a magyar női válogatott

Az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül, a négypontos magyar csapat már biztosan a kvalifikációs csoport első két helyének egyikén végez.

Bár a selejtezőtorna utolsó fordulója még hátra van, immár biztos, hogy a magyar lányok ott lesznek a tokiói ötkarikás játékokon. Az Elek Gábor irányította csapat kijutása azzal vált biztossá, hogy az orosz válogatott, a várakozásoknak megfelelően legyőzte Kazahsztánt.

Az első félidő meglepően szoros eredménnyel, egygólos orosz vezetéssel zárult. A második játékrészben aztán már egyértelműen érvényesült az oroszok nagyobb tudása, akik 33-26-ra nyertek. Ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi, egymás elleni mérkőzés eredményétől függetlenül a győri kvalifikációs tornáról a magyar és az orosz együttes jutott ki az olimpiára. A magyar-orosz találkozó magyar idő szerint 20:30-kor kezdődik.

A román lányok szénája ellenben sokkal rosszabbul áll, mivel ötgólos vereséget szenvedtek Norvégiától. Ahhoz, hogy kijussanak Tokióba, Neaguéknak legalább öt találattal kell felülmúlniuk a záró fordulóban Montenegrót. Ez komoly kihívás, tekintettel arra, hogy első mérkőzésükön a montenegróiak viszonylag sima, 28-23-as győzelmet arattak az északiak felett.

(Nyitókép: Nemzeti Sport/Török Attila)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?