Bajnokok Ligája: legyőzte a Râmnicu Vâlcea a Buducsnosztot

Zsinórban második győzelmét szerezte meg a Râmnicu Vâlcea-i SCM a női kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörében, miután szerdán hazai pályán 2523 (1410) arányban legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát.

A román együttes az első perctől az utolsóig uralta a hetedik fordulóból elmaradt mérkőzést. A Florentin Pera edzette Râmnicu Vâlcea részéről Javhenyija Minyevszkaja volt a legeredményesebb 6 góllal, Mireya Gonzalez Alvarez 5, Kristina Liscevic 5, Maren Nyland Aardahl 3, Marta Lopez Herrero 2, Cristina Florica 2, Asma Elghaoui 2 találatot szerzett.

Bojana Popovic csapatából Allison Pineau 6, Majda Mehmedovic 5, Jovanka Radicevic 6, Nikolina Vukcevic 2, Ema Ramusovic 2, Itana Grbic 1, Katarina Dzaferovic 1 alkalommal volt eredményes.

A B-csoport állása:

  1. Győri Audi ETO KC 17 pont/10 meccs
  2. Brest Bretagne Handball 15/11
  3. CSZKA Moszkva 15/9
  4. Odense Handbold 13/11
  5. Buducsnoszt 8/10
  6. Râmnicu Vâlcea-i SCM 4/8
  7. BV Borussia 09 Dortmund 2/9
  8. Podravka Vegeta Koprivnica 2/8

A Râmnicu Vâlcea január 24-én, vasárnap hazai pályán játssza következő mérkőzését a CSZKA Moszkva ellen.

Az A-csoportban a másik román együttes, a Bukaresti CSM a Rosztov-Don otthonában lépett volna pályára a következő körben, az orosz klub azonban hivatalos oldalán közölte, hogy nem rendezik meg a találkozót, mivel több játékosuknál is koronavírus-fertőzést igazoltak.

(Nyitókép forrása: SCM Râmnicu Vâlcea Facebook-oldal)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?