Női kézilabda BL: a Ferencváros legyőzte a Bukaresti CSM csapatát

A Ferencváros 31-27 arányban kerekedett felül a csoportkör tizedik fordulójában.

A magyar csapat teljes kerettel állt ki, a románoktól viszont a szerb Dragana Cvijic, a spanyol Alexandrina Cabral Barbosa, továbbá Bianca Bazaliu, Gabriela Perianu és Denisa Valcan is hiányzott. Remekül kezdtek a hazaiak, támadásban és védekezésben is pontosabbak voltak ellenfelüknél, ezért a vendégeknek a 11. percben időt kellett kérniük, mert 7-3-as hátrányban voltak. A bukarestiek hét percig nem találtak be, ezt követően viszont elkezdték csökkenteni a hátrányukat, mert az FTC védekezése veszített a hatékonyságából, a támadások lendülete pedig megszakadt. A 25. percben - a meccs során először - átvette a vezetést a CSM, amely egyre magabiztosabban játszott, és a szünetben 16-14-re vezetett.

Tudatosan és türelmesen kézilabdázott a második félidő elején a román csapat, ám a Ferencváros csakhamar magára talált és egyenlített, majd 14 perccel a vége előtt a vezetést is visszavette. Cristina Neagu és a szlovén Barbara Lazovic góljaival a folytatásban is tartották magukat a vendégek, ám Elek Gábor időkérése után remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően ismét két találattal vezetett az FTC. A hajrában többet hibáztak a románok, így nem volt esélyük az egyenlítésre, és a Ferencváros egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal, hazai oldalon Emily Bölk, Háfra Noémi és Klujber Katrin is ötször volt eredményes. A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, hat román siker mellett a magyar csapat másodszor győzött. Az az öt sikernél és három vereségnél járó FTC egy hét múlva a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL csoportkörében.

(Nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?