Fair play Életmű díjat kapott Keleti Ágnes 100 éves olimpiai bajnok

Életmű díjat adott át Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak 100. születésnapja alkalmából Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB) elnöke.

"Keleti Ágnes karrierjét mind versenyzőként, mind egyetemi tanárként, oktatóként az elfogadás, a tolerancia jellemezte, mely a fair play egyik alapeszméje. Hosszú évek, évtizedek óta ismerjük egymást, bízom benne, hogy ez így marad még jó ideig" - idézte Kamuti Jenőt a testület szombati közleménye.

A Rumbach utcai zsinagógában ünnepélyes keretek között megtartott pénteki átadáson az NFPB elnöke kiemelte, hogy Keleti Ágnes a legidősebb élő olimpiai bajnok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A sportolót  100. születésnapja alkalmából köszöntötte Orbán Viktor is. A miniszterelnök a Facebookon megjelent videóban úgy fogalmazott: "mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország: birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért."

"Nem csak nehezebb út jutott nekünk. A Jóisten küld nekünk - és a múltban is küldött - nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből. Példát mutattak kitartásból, elszántságból, fantasztikus teljesítményből, sőt hazaszeretetből is. Olyan hősöket, akiknek a tiszteletére többször is eljátszották a Himnuszt, és a dobogó tetején állva láthatták, ahogy a magyar zászló kúszik fel a legmagasabbra" - mondta.   

Hozzáfűzte, hogy ilyen hőst köszöntünk ma 100. születésnapján.     Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját! - fejezte ki jó kívánságait Orbán Viktor.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?