banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Bemutatták Adrian Vasilét, a női kézilabda-válogatott új kapitányát

A 38 éves Adrian Vasile, a Bukaresti CSM női csapatának vezetőedzője lett a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedden foglalta el hivatalosan a posztot.

Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség (FRH) elnöke elmondta, hogy december 20-ig szóló szerződést írtak alá a szakemberrel. Örömét fejezte ki, hogy kész felkészülési tervvel vághatnak neki a márciusi olimpiai selejtezőtornának, és reményét fejezte ki, hogy Vasile hosszabb távon, a 2024-es párizsi olimpiáig folytathatja munkáját, ehhez azonban jó eredményeket várnak a szakmai stábtól.

Fotó: FRHAdrian Vasile megtisztelőnek tartja a kinevezését, és reményét fejezte ki, hogy sikerül teljesíteniük az első célkitűzést, a koronavírus-járvány miatt idén tavaszra halasztott tokiói olimpiára való kijutást.

Január 12-én döntött úgy a FRH, hogy nem hosszabbítja meg Bogdan Burcea szövetségi kapitányi szerződését, akinek vezetésével a válogatott a decemberi, dániai Európa-bajnokságon csak a 12. helyen végzett.

Március 19-21. között a románok Montenegróban játszanak olimpiai selejtezőtornát, amelyen a házigazdák mellett Norvégia és Kazahsztán lesz az ellenfelük. Az első két helyezett jut ki az olimpiára.

Adrian Vasile kilenc évig játszott a Bukaresti Steaua csapatban, visszavonulása után 2014 és 2019 októbere között a Bukaresti CSM másodedzője volt, majd vezetőedzővé nevezték ki. A klubedzői és szövetségi kapitányi feladatokat párhuzamosan végzi. A válogatottnál a segítője a norvég Bent Dahl lesz, aki tavaly nyártól október közepéig a Siófok KC vezetőedzője volt.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?