Cristina Neagu és Kristina Liscevic az elmúlt szezon legjobb női kézilabdázói

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) a MOL Virágok Ligája  (Liga Florilor MOL) edzőinek szavazatai alapján Cristina Neagut és Kristina Liscevicet választotta a 2019/2020-as szezon legjobb női kézilabdajátékosának – számolt be szerdán a MOL.

Díjazták a legjobb MOL Virágok Ligájában játszó játékosokat. A végső sorrend az élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban játszó csapatok edzőinek szavazatai alapján dőlt el. A félbeszakadt 2019/2020-as bajnokság legjobb hazai játékosa a nemzeti válogatott kapitánya és a Bukaresti CSM balátlövője, Cristina Neagu lett, míg a Romániában játszó külföldi játékosok kategóriában Kristina Liscevic, az SCM Rm.Vâlcea játékosa kapta a legtöbb szavazatot.

A díjakat Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke és Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója adta át a MOL egyik bukaresti töltőállomásán tartott díjátadó esemény keretében.

Szokatlan szezonon vannak túl

„2020 szokatlan év volt, kevés mérkőzést játszottunk, de amikor játszottunk, akkor jól ment. Köszönöm minden edzőnek, aki rám szavazott. Édesanyám nagyon fog örülni ennek az új díjnak, ugyanis az összes eddig nyert trófea a szüleim házában maradt. Az én szobámban őrzik az összes érmet és kupát, amit nyertem, vigyáznak rájuk, rendben tartják, tisztogatják őket” - idézte a közlemény Cristina Neagut, a MOL Virágok Ligája 2019-2020-as szezonjának legjobb játékosát.Cristina Neagu | Fotó: MOL Románia

„Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a díjat, különösen amiatt, hogy az edzők rám szavaztak. Köszönet mindenkinek, most azt gondolom, hogy jó évem volt. Szeretek Romániában játszani, a MOL Virágok Ligája erős, intenzív bajnokság, mindig vannak ellenfeleink, akik le akarnak győzni, és mindig kemény mérkőzéseink vannak” - mondta Kristina Liscevic, a MOL Virágok Ligája legjobb külföldi játékosának járó díj nyertese.Kristina Liscevic

„Tavaly januárban, amikor elkezdődött a partnerségünk a Román Kézilabda Szövetséggel, azt mondtuk, hogy ez az együttműködés tükrözi azokat a közös értékeket, amelyek kiemelten fontosak számunkra, és amelyek biztosították a sikerünket: tisztességes játék, csapatmunka, kitartás és lendület. Alig néhány héttel később kirobbant a világjárvány, és az azt követő időszakban ezen tulajdonságok segítségével tudtunk továbblépni” – fogalmazott a díjátadón Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?