Kézilabda BL: minden csapat továbbjut a csoportkörből

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerdai döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.

Az EHF december 19-én közölte, hogy minden csapat továbbjuthat a csoportkörből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.

A szövetség végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája és hat női Európa-liga-mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10–0-s gólkülönbséggel. A férfi BL és a férfi Európa-liga esetében február 26-ra módosították a határidőt, tudatta beszámolójában az MTI. 

A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3–6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7–8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben. A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti. Az Európa-liga lebonyolítása nem változik.

(Címlapképi illusztráció: SCM Râmnicu Vâlcea–Győri Audi ETO KC, fotó forrása: Győri Audi ETO KC Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?