banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Férfi kézi BL: a Barcelona jutott elsőként a döntőbe

Fotó: Agerpres/EPAA Barcelona 37-32-re legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, az előző idényből elhalasztott kölni négyes döntő első, hétfői játéknapján.

A spanyol csapatnak ez volt a 21. BL-elődöntője, és 14. alkalommal jutott a fináléba - mindkettővel csúcstartó -, a PSG negyedszer játszott elődöntőt, és harmadszor veszített.

Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 37-32 (18-14)
Köln, zárt kapuk mögött, v.: Gubica, Milosevic (horvátok)
    lövések/gólok: 58/37, illetve 52/32
    gólok hétméteresből: 5/3, illetve 5/5
    kiállítások: 6, illetve 4 perc

A spanyol csapatból Casper Mortensen, Jure Dolenec, a franciáktól pedig Nikola Karabatic, Henrik Toft Hansen és Luc Steins hiányzott. A Barcelona irányítójának, Aron Palmarssonnak ez a kilencedik BL négyes döntője, amivel csúcstartóvá lépett elő. Az izlandi játékos korábban a THW Kiel és a Veszprém színeiben is szerepelt Kölnben.

Pontosabban kezdett a PSG, és a kilencedik percben némi meglepetésre már három góllal jobban állt. Amikor a francia együttes visszavett a tempóból, a továbbra is rendkívül gyorsan játszó katalánok Kevin Möller bravúros védéseire alapozva egy 8-1-es sorozattal fordítottak, sőt öt találattal elhúztak, amiből négyet megőriztek a szünetig.

A párizsiak az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak - kapusuk lecserélésével -, és a szünet után kétszer is sikerült némileg faragniuk a hátrányukból. Ezt követően egyre többet hibáztak a mezőnyben, ellenfelük viszont továbbra is stabilan védekezett, könnyed támadásait pedig pontos lövésekkel zárta, így végül a várakozásoknak megfelelően magabiztosságan jutott a fináléba.

A mezőny legeredményesebb játékosai közül francia részről Dylan Nahi kilenc, Mikkel Hansen hét, a Barcelonából Dika Mem nyolc, Aron Palmarsson hat találatig jutott.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2019-2020, Final Four
Elődöntők 
Barcelona (spanyol)–Paris SG (francia) 37-32
THW Kiel (német)–Telekom Veszprém(magyar) - hétfő, 21.30 óra
bronzmérkőzés
az elődöntők vesztesei - kedd, 19:00 óra
döntő
az elődöntők győztesei - kedd, 21:30

 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?