Férfi kézi BL: vesztes finálék után végre győzni szeretne a Telekom Veszprém

Hétfő este, romániai idő szerint 21.30 órakor kezdődik Kölnben a Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének elődöntőjében.

A 2019–2020-as kézilabda idényt szinte teljesen átírta a koronavírus, így hiába zajlik már a 2020–2021-es BL-évad, az előző idény négyes döntőjét december 28-tól kezdve bonyolítják le. A Telekom Veszprém ellenfele az elődöntőben a THW Kiel lesz.

Fotó: Twitter/VeszpremHandballTeamA magyar csapat a legutóbbi öt kiírásban négyszer is eljutott a final fourba, háromszor a döntőbe is bejutott, ott azonban mindannyiszor alulmaradt. A veszprémiek ettől függetlenül ezúttal is bizakodóak, szeretnék, ha a vesztes finálék után egy győztes is összejönne – a lehetőség adva van.

„Bizakodó és optimista vagyok a négyes döntő előtt. Remélem, hogy a koronavírusos játékosok is mind felépülnek, és végre elhódítjuk ezt a hőn áhított trófeát, mert azt gondolom, hogy a csapat is nagyon megérdemelné, a szurkolók, a város is és mindenki” – mondta Lékai Máté, a Veszprém irányítója. „Sajnos a három elvesztett döntő jut először eszembe, ha meghallom, hogy final four, ezek nem túl szép emlékek, de bízom benne, hogy most megszakad ez a sorozat és nyerni fogunk. Ebben az esetben biztos, hogy ezentúl a győzelem fog eszembe jutni róla” – válaszolta Lékai arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a final fourról. 

A Kiel elleni mérkőzés előtt természetesen David Davis, a veszprémiek vezetőedzője is megszólalt: szerinte az összes csapatnak van esélye a végső győzelemre, de természetesen nekik is ez a céljuk. „Nagyon izgatottak vagyunk. Remekül játszottunk az idény első felében, a csapat tele van önbizalommal, így kell megérkezni a négyes döntőbe. Tudjuk, hogy a torna elég furcsa lehet. Az összes csapatnak megvan a lehetősége a győzelemre, hiszen a négy legjobb együttes jutott Kölnbe idén. Úgy megyünk oda, hogy a fejünkben csak az jár, felemeljük a trófeát és hazahozzuk azt. Semmi más” – mondta Davis.

„Minden alkalommal, amikor valami fontosért játszol, az elvárásoknak a maximumon kell lennie. A csapatnak arra kell fókuszálnia, hogy az év legjobb teljesítményét nyújtsa. Nehéz lesz, de az elvárásoknak és az optimizmusunknak magasan kell lennie, hiszen régóta ezért dolgozunk” – ezt már Rodrigo Corrales, a bakonyiak spanyol kapusa tette hozzá.

Másik ágon az FC Barcelona és a Paris SG csap össze. A két mérkőzés győztese másnap, kedd este 21.30 órakor találkozik a döntőben.  

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2019-2020, Final Four
Elődöntők 
Barcelona (spanyol)–Paris SG (francia)  - hétfő, 19:00 óra
THW Kiel (német)–Telekom Veszprém(magyar) - hétfő, 21.30 óra
bronzmérkőzés
az elődöntők vesztesei - kedd, 19:00 óra
döntő
az elődöntők győztesei - kedd, 21:30

Félmillió eurót kap a győztes

Az európai szövetség (EHF) úgy döntött, hogy az eredeti terveknek megfelelően osztja ki a pénzdíjakat az eseményen. A második helyezett 250 ezer eurót, a harmadik 150 ezret, a negyedik 100 ezret kap.Az EHF azt tervezte, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az előző idény, a négyes döntő összdíjazásából 250 ezer eurót azoknak a csapatoknak a kártalanítására fordít, amelyek nem vehettek részt a kieséses szakaszban. Sajtóértesülés szerint azonban marad az eredeti díjazás. A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar csapat egymással játszott volna. Az EHF azonban áprilisban úgy döntött, törli a kieséses szakaszt, és a csoportok első két helyezettjei mérkőzhetnek a BL serlegért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?