Ments életet Haalandékkal

Online újraélesztési tanfolyamot indított az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA); a „Get trained, Save lives” (Edz magad, ments életet) nevű kampány részeként egy többnyelvű internetes platform segítségével tanítják meg a szurkolóknak a szív-tüdő újraélesztés alapvető lépéseit.

Ebben a sportág sztárjai közül Erling Haaland, Lautaro Martínez, Ana Markovic, Ruud Gullit, Gareth Bale, Thierry Henry, Didier Deschamps és Rio Ferdinand is közreműködnek, a Get-trained.com nevű platformot pedig az európai újraélesztési tanáccsal (ERC) közösen fejlesztették ki.

Csütörtöki közleményükben arról is beszámoltak, hogy a program részeként az idei németországi Európa-bajnokság részvevőit, valamint az UEFA stábját és önkénteseit is kiképezik elsősegélynyújtásra, a továbbiakban pedig több ismert sportoló is csatlakozik majd a kezdeményezéshez.

A Get-trained.com portálon egy virtuális öltözőben Gullit invitálja a szurkolókat, hogy csatlakozzanak Haalandhoz, Martínezhez, Balehez, Henry-hez, Ferdinandhoz és Markovichoz a tanfolyamon. Ennek a képzésnek a rövidített változatát tavasszal az UEFA Instagram-oldalán is bemutatják.

Az UEFA és az ERC közösen eddig 3000 játékost, edzőt, bírót tanított meg újraélesztésre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?