Megtalálta új vezetőedzőjét a Csíkszeredai Sportklub

Kanadai-olasz vezetőedző veszi át a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga győztes jégkorongcsapatának irányítását. Rico Rossi már munkához is látott új állomáshelyén.

Több mint egy hónapja bontotta fel a Csíkszeredai Sportklub korábbi vezetőedzője, Magnus Sundquist szerződését. A csíkiak nem kapkodták el a svéd szakember pótlását, több mint egy hónapon át Hozó Levente másodedző irányításával készült a csapat.

A távozó svéd szakember helyére Rico Rossi személyében egy rendkívül tapasztalt, kanadai-olasz állampolgárságú szakembert szerződtetett a kék-fehérek menedzsmentje.

Rico Rossi | Fotó: Csíkszeredai Sportklub/FacebookA torontói születésű szakember 1995-ben kezdte meg edzői pályafutását, két szezonon keresztül irányította vezetőedzőként a Milano csapatát, ahol korábban játékosként is letette névjegyét – írja a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesületének közösségi oldala. A szakember dolgozott Németországban is, ahol vezetőedzőként, másodedzőként és menedzserként 23 szezont töltött el DEL-es, illetve DEL2-es klubnál.

A 23 szezon alatt 6 klubnál dolgozott, a Heilbronner Falken együttesét tíz szezonon át szolgálta, de öt szezon erejéig az EC Kassel Huskies csapatát is vezette, amellyel 2016-ban megnyerte a DEL2-t – olvashatjuk pályafutásáról.

Rico Rossi hétfőn érkezett meg Csíkszeredába és kedden már ő vezényelte a csapat edzését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?