Jégkorong: kanadai szakember a Csíkszeredai Sportklub élén

A 42 éves Jason Morgan személyében kanadai vezetőedző veszi át az idén román bajnoki bronzérmes és az Erste Ligában döntős Csíkszeredai Sportklub férfi jégkorongcsapatának az irányítását – közölte az egyesület a Facebook-oldalán.

A sportember játékosként több száz meccset tudott le az észak-amerikai profi liga (NHL) előszobájának számtó amerikai hoki ligában (AHL), de a legjobbak között is közel félszáz mérkőzés jutott neki. Európában a svéd, az osztrák és a norvég első osztályban is jégre lépette.

Felnőtt edzői karrierjét Miskolcon kezdte, ahol a 2015–2016-os idényben az U18-as csapat vezetésével bízták meg. Szezon közben szintet lépett, és a DVTK Jegesmedvékből faragott bajnokcsapatot.

Volt Debrecenben és Dunaújvárosban is vezetőedző, ám a legutóbbi idényben már a dán bajnoki címvédő Aalborg Pirates kispadján találta magát. Innen érkezik Csíkszeredába és kezdi el a munkát.

A szakember már a felkészülés első fázisában csatlakozik a csapathoz, ő felel majd a nyári edzéstervről. A szakember jelenleg is Csíkszeredában tartózkodik, ám a keretet csak május utolsó hetében hívják össze.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?