Erste Liga: A Sportklub és a Gyergyó is idegenben diadalmaskodott

A Brassó elmaradt utazásának köszönhetően csonka volt az erdélyi csapatok Magyarországon fellépő mezőnye. A Gyergyói Hoki Klub Miskolcon aratott kétgólos győzelmet, míg a Csíkszeredai Sportklub Győrben lépett jégre és diadalmaskodott hosszabbítás után.

UNI Győri ETO HC–Csíkszeredai Sportklub 3–4

Nemes gesztussal kedveskedtek a mérkőzés szervezői a vendégcsapatnak, a  Győri Nemzeti Színház színész énekese énekelte a Nélküled című számot ETO mezben és Sportklubos sállal a nyakában.

Jól indult a találkozó csíki szempontból, tíz perc elteltével kétgólos előnyt dolgoztak ki a kék-fehérek. Előbb Becze villant, majd Szkacskov korcsolyázott be szépen Tóth kapuja elé és szerzett szép gólt (0–2). A győrieknek még az első tíz percben sikerült a szépítés Páterka Bence révén (1–2). A hazaiak lendületes játéka a második harmadban meghozta az eredményét és kétszer is eredményesek tudtak lenni, ezzel átvették a vezetést, Bukur és újra Páterka volt eredményes (3–2).

Az utolsó játékrészt kettős emberhátrányban kezdte a Sportlkub, ám nem tudott élni a lehetőséggel az ETO. Mindent egy lapra téve rohamozott a Szereda az egyenlítésért, ami a 48. Percben Szkacskov révén jött össze (3–3). A rendes játékidőben nem sikerült egyik csapatnak sem a maga javára fordítani a mérkőzést, a találkozó hosszabbítással folytatódott. A ráadásban a székelyföldiek voltak koncentráltabbak, Péter Balázs vitte be a győztes találatot (3–4).

A Sportklub magyarországi vendégszereplésének folytatásában pénteken a Titánok, vasárnap a Dunaújváros, hétfőn pedig a MAC HKB Újbuda vendégeként lép majd jégre.

Edzői értékelések:
Revák Zoltán (UNI GYŐR ETO HC): Nagyon jó mérkőzést, megvolt a lehetőségünk a győzelemre, 1 pont sikerült a mai, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon értékes 1 pont. A csapatmunka, a kapusteljesítmény, amit letettünk az asztalra, én úgy gondolom, hogy dicséretes. Ma ők voltak a jobbak.
Hozó Levente (Csíkszereda): Egy nagy győzelem, mert a második harmadot teljesen elaludtuk úgymond, hagytuk, hogy csinálják az ő játékukat. Fel is jöttek, de nagy erőket megmozgattunk és visszajöttünk a mérkőzésbe és hosszabbításgóllal nyertünk, nagyon örülök ennek az eredménynek.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
UNI Győr ETO HC–Csíkszeredai Sportklub 3–4 – hosszabbítás után (1–2, 2–0, 0–1, 0–1)
Győr, 520 néző
Gólszerzők: Páterka (17. és 40.), Bukor (26.), ill. Becze (8.), Kubát (11.), Szkacskov (48.) és Péter Balázs (62.)
Kapura lövések száma: 37–42
Büntetőpercek: 10, ill. 8 perc

DVTK Jegesmedvék–Gyergyói Hoki Klub 1–3

A jkb.hu összefoglalója szerint nagy lendülettel kezdett a Miskolc, a saját nevelésű Farkas Márton lövésénél többen már ünnepeltek, de az oldalhálót rezgette meg. Nem sokkal később Galanisz nagy helyzeténél csak Rinne tudta megakadályozni a hazai vezetést, majd fórban is veszélyeztetettek a borsodiak. Több mint tíz perc lepergett úgy, hogy a Gyergyónak helyzete sem volt, hét és fél volt vissza a nyitó harmadból, amikor Sylvestre kis híján az első jelentősebb vendéghelyzetet értékesítette. A nyitó játékrész végére gyergyói kiállításcunami érkezett: előbb tiszta két percnyi kettős fórt kapott a DVTK, majd 45 másodperccel Ferencz-Csibi és Saari után Fejest is kiküldték, óriási lehetőséghez jutott tehát a DVTK. Ezzel sem tudott azonban élni Tokaji Viktor együttese, amely Vojtkó kiállítása után 4 a 3 ellen jutott legközelebb a gólhoz Kevin Wehrs csilingelős kapuvasa révén. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek a harmad végén megbosszulták magukat: Sárpátki remek keresztpassza után Vincze emberhátrányban is eredményes tudott lenni.

A meccs felénél egy ponton aztán kijött a két csapat közti rutinbeli különbség: Chris Bodó középre lopakodását nem tudták lekövetni a miskolci védők, Brance Orbán viszont annál inkább, klasszis fonákpasszát a gyergyóiak elképesztő szezont futó pontkirálya klasszisgóllal hálálta meg. A meccs összképe alapján ugyanakkor több mint megérdemelten szerezte meg a szépítő találatot a DVTK: a végig remekül játszó Galanisz látványos cselek után tette be a pakkot középre Elgestalnak, aki nem hibázott, így minimális vendégelőnnyel jöttek ki a csapatok a záró periódusra.

Az utolsó harmad elején azonban egy könnyelmű védekező harmadbeli korongeladást azonnal megbüntetett a vendégcsapat, Silló rakétáját nem foghatta Duschek, a 3-1 pedig a végéig már nem változott. Így bár a fiatal miskolciak ismét szorossá tudták tenni a Gyergyó elleni összecsapásukat, változatlanul gyenge helyzetkihasználásukkal és a védekező harmadbeli megingásokkal kicsit saját magukat verték meg, miközben az erdélyiek visszavették vezető pozíciójukat a tabellán. A GYHK szombaton a MAC HKB Újbuda otthonában folytatja magyarországi túráját.

Edzői értékelések

Tokaji Viktor (DVTK Jegesmedvék): Azt gondolom, tudtuk, hogy a Gyergyó ellen egy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Listavezetőről van szó, jó szériában vannak, mi pedig egy gödörből próbálunk éppen kikeveredni. Azt hiszem maga a játékkép az abszolút jól néz ki és ha nem tudnánk, hogy milyen sorozatban vagyunk, akkor a Gyergyótól egy 3 - 1 re kikapni, azt nem gondolnám, hogy annyira egy rossz eredmény. Inkább azt gondolnám, hogy egész egyszerűen maga a győzelem, az a winning attitűd ami hiányzik belőlünk. Nem tudjuk, nem érezzük és már tényleg unalmas azt mondani, hogy jól játszunk, jól játszunk, csak nem vagyunk eredményesek. Így eljátszhatunk egy szezont, eljátszhatunk két szezont, de hogyha nem nyerünk akkor tulajdonképpen ez az egész nem megy sehova, nekik sincs sikerélményük, mondhatjuk azt, hogy nem nagyon léptünk előre, ami eredményben lehet, hogy igaz. Tudjuk, hogy új csapatot épétünk, a fiatalok játszanak, de az eredmény az fontos!
Szilassy Zoltán (Gyergyói HK): Domináltuk a mérkőzés nagy többségét, és megérdemelt a győzelmünk. Azért volt nagyon nehéz a meccs, mert tudtuk, hogy az ellenfél nagyon mélyen van és a sebzett vad effektus, ha nem lősz rá, nem szúrod meg még egyszer és hagysz nekik helyet gyógyulni, akkor az a motivációjuk megvan, hogy szeretnének most már valamit nyerni. Nem szerettünk volna
ennek áldozatául esni, ezért az volt a kérés, hogy az első perctől dolgozzuk őket. Ennek maximálisan eleget tettek a fiúk, úgyhogy elégedett vagyok.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék–Gyergyói Hoki Klub 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Miskolci Jégcsarnok, 590 néző
Gólszerzők: Elgestal (37.), ill. Vincze P. (18.), Bodó (34.), Silló  (44.)
Kapura lövések száma: 32–26
Kiállításpercek: 6, ill. 10 perc

(Borítókép: UNI Győr ETO HC)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?