Erste Liga: Őrzi vezető helyét a Csíkszeredai Sportklub

Közepes játékkal is magabiztos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján. A székelyföldiek újabb diadalukkal őrzik vezető pozíciójukat a bajnoki tabella élén.

Második magyarországi turnéja harmadik összecsapásán Dunaújvárosban lépett jégre a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján. Lehengerlően kezdett a liga címvédője, szűk 3 és fél perc alatt Fodor duplázott. A csíkiak tízese előbb egyenlő létszámnál, majd emberelőnyben is eredményes volt (0-2). Nem esett össze a házigazda, alig három perc elteltével Kabatayev szépített ismét nyílttá téve így a meccset (1-2). A harmad hátralévő része egy-egy kiállítást hozott mindkét oldalon, ám az eredmény nem változott az első szünetig. A harmad krónikájához tartozik, hogy a vendégek közül Rokaly Szilárd egy magasba emelt bot miatt sérülést szenvedett és nem is tudott már visszatérni a jégre.

A fordulás után alig telt el két perc és Péter Andor meglőtte szezonbéli első találatát újra kettőre növelve ezzel a Sportklub előnyét (1-3). Szívósan küzdött a Dunaújváros, a harmad felére ismét felzárkóztak egy gólra a házigazdák, Szűcs volt eredményes (2-3). A folytatásban a vendégek kihasználatlanul hagytak egy kettős emberelőnyt, majd Szkacskov egyenlő létszámnál újra kettőt tett közé (2-4).

A szokásos Sportklub találat érkezett a záróharmad elején is, Sofron lőtt látványos gólt (2-5). Kapkodóvá vált a játék, sok hibával hokiztak a csapatok, alig láthattunk pontos átadást ebben az időszakban. A Sportklub bizonytalankodását Szappanos használta ki (3-5). Az újabb hazai felzárkózást követően megrázta magát a Szereda, az utolsó tíz percben Stach és Becze is betalált, miközben több nagy lehetőséget is elpuskáztak a kék-fehérek (3-7).

Mindent egybevéve magabiztosan hozta a kötelezőnek nevezhető győzelmet a Sportklub. Az újabb három pont megszerzésével Sofron Istvánék őrzik vezető pozíciójukat a bajnokság tabelláját és hétfőn a MAC HKB Újbuda otthonában zárják magyarországi túrájukat.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák - Csíkszeredai Sportklub 3-7
Dunaújváros, 215 néző
Gólszerzők: Fodor (2. és 4.p.), Péter A. (23.p.),  Szkacskov (37.p.), Sofron (46.p.), Stach (53.p.), Becze (58.p.) ill. Kabatayev (7.p.),  Szűcs (30.p.), Szappanos (51.p.)
Kapura lövések száma: 21-49
Kiállításpercek: 10, ill. 4 perc
A játéknap másik mérkőzésén:
FTC-Telekom - Fehérvári Titánok 6-0

(Borítókép: Dunaújvárosi Acélbikák)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?