Megkezdték a Szilas futballpálya korszerűsítését Torockószentgyörgyön

Megújul a Szilas futballpálya Torockószentgyörgyön: teljesen kicserélik a vasszerkezetét és új védőhálóval veszik körbe és fedik be a területet, tudtuk meg Fogarasi Antóniától, a Szilas Egyesület elnökétől.

A telket a Rudnyánszky család adományozta 2019-ben a Szilas Egyesületnek. A focipálya az ősi birtokuk része volt, az elszármazott család tagjai pedig mai napig lélekben kötődnek a településhez, ellátogatnak az itteni rendezvényekre.A szerző felvétele

A beruházás értéke 40 ezer euró, van egy nyertes pályázatuk a Bethlen Gábor Alapnál, de az összeg tetemes részét saját alapból kell fedezze az egyesület, fő szponzoruk a helyi tejfeldolgozó üzem, mondta el az egyesület vezetője.

„Ha igény lesz rá, megpróbáljuk műfüvesíteni a pályát, de ez már távolabbi cél” – reménykedik Fogarasi Antónia, aki kétségtelenül nagy fába vágta a fejszéjét ezzel a beruházással.

A felújítás haszonélvezője, a Szilas focicsapat, mindenképp megérdemli ezt a hatalmas erőfeszítést, hiszen gyermek- és ifjúsági tagozatai remekül teljesítenek, sok meccset megnyertek az elmúlt időszakban. Ugyanakkor a tagok között olyan csapatszellem alakult ki, amely addig nem volt jellemző az ottaniakra, sőt kapcsolataikat kiterjesztették más Fehér-, Kolozs- és Maros megyei magyar csapatokkal is. Minden mérkőzés után szeretetvendégséget szoktak rendezni, amelyek kiváló alkalmat teremtenek a tapasztalatcserére, más magyar közösségek megismerésére, szoros barátságok kialakulására.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?