Magyar válogatott beállót igazolt a Bukaresti CSM

Pásztor Noémi, a magyar női kézilabda-válogatott fiatal beállójának leszerződtetését jelentette be pénteken a Bukaresti CSM.

A román bajnokcsapat Vilde Ingstad sérülése nyomán kellett erősítenie a keretén, a 25 éves tehetség pedig megfelelő választásnak tűnt a németek elleni olimpiai mérkőzésen megsérült norvég klasszis pótlására.

Pásztor Noémi két évre szóló szerződést írt alá | Fotó: Bukaresti CSM

Hivatalos honlapján a fővárosi együttes közölte, hogy Pásztor az elmúlt három idényben a Mosonmagyaróvári KC alakulatát erősítette, amelynek mezében 68 gólt szerzett az Európa Ligában. Bronzérmes volt 2015-ben az ifjúsági Eb-n, majd pedig 2018-ban tagja volt a juniorok vébéjét megnyerő válogatottnak is. A felnőtt csapattal a párizsi ötkarikás játékokon is részt vett, ugyanakkor a 2019–2020-as idényben a Ferencváros csapatával a Bajnokok Ligájába is „belekóstolt”.

„Gyermekkorom óta a CSM mindig a legfelsőbb szinten szerepelt, ezért nagyon boldog vagyok, hogy a következő két idényben itt szerepelhetek. (…) Már alig várom, hogy kezdődjön a küzdelem a pályán” – idézte a kézilabdázót a klub közleménye. Pásztor eredetileg a francia Neptunes Nante gárdájához igazolt volna, de a francia csapat egy részvényes visszalépése miatt csődbe ment.

A Bukaresti CSM a Bajnokok Ligája A csoportjában kezdi a 2024–2025-ös idényt a Besztercei Gloria, a Metz, a Ferencváros, a Krim Ljubljana, a Storhamar, a Nykobing és a Podravka társaságában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?