Meghozta a döntést a Bukaresti CSM, menesztették az edzőt az elmaradt „budapesti út” miatt

Menesztette vezetőedzőjét a Bukaresti CSM női kézilabdacsapata, amiért nem sikerült kvalifikálniuk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A budapesti Final Four-ba vezető útjukon a Metz gáncsolta el Cristina Neaguékat a negyeddöntőben, Adrian Vasile pedig már ősszel ultimátumot kapott és a klubvezetés kilátásba helyezte a szerződésbontást egy újabb eredménytelen kupaszereplés esetén.

Menesztését kedd délután jelentette be közleményben a klub, noha a döntést a közvélemény május elején várta. Közvetlenül az elbukott negyeddöntő után. Az egyesület illetékeseinek hallgatása akkor több „összefüggéselméletnek” teret engedett, a helyhatósági választásokon át, Adrian Vasile családjáig és az idő előtti szerződésbontás esetén fizetendő kárpótlás összegéig több forgatókönyv is megjelent a központi sajtóban a késlekedés okaként.

Fotó: Bukaresti CSM

Most a klub leszögezte, valóban a Metz elleni mérkőzés pecsételte meg a vezetőedző sorsát, az elbukott célkitűzés az oka a menesztésének. Egyszerűen csak megvárták a bajnoki szezon végét, amelyet bár aranyéremmel zártak, tavaly novemberi ígéretükhöz hűen a nemzetközi eredménytelenség miatt szerződést bontanak a szakvezetővel.

Adrian Vasile tíz év után távozik az önkormányzati pénzből finanszírozott klubtól, ahol 2019-től volt a csapat vezetőedzője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?