BL: A Fradit kiejtő Esbjerget húzta a Győri ETO

Kisorsolták kedd délután Budapesten a női és a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája négyes döntőjének a párosításait. A Győri ETO-nak a Ferencvárost kiejtő Team Esbjerg jutott az elődöntőre, romániai együttes nem jutott a legjobb négy közé. A férfi mezőnyben a Veszprém kiesése miatt nincs magyarországi csapat a Final Fourban.

Mondhatni, hogy a Győri ETO a biztos pont a női kézilabda-Bajnokok Ligája négyes döntőjében, amelyet 2014 óta rendeznek Budapesten, a győriek pedig azóta mindössze csak egyszer hiányoztak a legjobb négy mezőnyéből. Ezúttal Per Johansson irányítása mellett, a címvédő Viperst kiejtve váltottak jegyet a Final Fourba. A svéd volt korábban a Bukaresti CSM mestere is, a BL-aranyérem pedig még hiányzik a dicsőséglistájáról. Ehhez az első lépést az elődöntőből való továbbjutással teheti meg, a keddi sorsolás eredményeként pedig a Team Esbjerget kell legyőznie a fináléért.

Fotó: Győri ETO/Facebook

A dán csapat a Ferencvárost ejtette ki a negyeddöntőben. Mindeközben a második ágon, a női mezőnyben a szezon meglepetését okozó német Bietigheim a Bukaresti CSM-t búcsúztató Metz alakulatával találkozik majd az elődöntőben.

A Bietigheimot amúgy az a dán Jakob Vestegaard edzi, amelyik korábban a Râmnicu Vâlcea és a Bukaresti CSM szakvezetője is volt, ugyanakkor a leghosszabb ideig a Viborg kispadját irányította.

A női mezőny négyes döntője június 1-2-án lesz Budapesten, míg a férfiak június 8-9-én játszanak Kölnben. Itt Magdeburg–Aalborg és Barcelona–Kiel párosítás szerint kezdenek az elődöntőben.

A mezőny nagy hiányzója a Veszprém, amelynek szurkolói, mint ismeretes, demonstrációt szerveztek annak érdekében, hogy a vezetőség ne hosszabbítson szerződést Momir Ilic és Gyulás Péter edzőpárossal.

Hasonlóan elégedetlenek a drukkerek a Bukaresti CSM teljesítményével is, a fővárosi önkormányzat által finanszírozott csapat ugyanis hiába toborozza össze évről évre a világ legjobb kézilabdázóit, a négyes döntőbe jutást rendre elbukja. Ezt többen Adrian Vasile edző számlájára írják, akinek a menesztését keddre várta a közvélemény. A klub egyelőre nem közölt semmit erről. Csupán annyit tudni, hogy Adrian Vasilénak 2025-ig érvényes szerződése van a bukaresti klubbal, idő előtti menesztése esetén pedig 60 ezer euró kártérítést kellene fizetniük neki. Ősszel a vezetőség még azt mondta, hogy amennyiben idén is lemaradnak a BL négyes döntőjéről, akkor szerződést bontanak a szakvezetővel.

Bajnokok Ligája, Final Four, elődöntők

  • Nők: Team Esbjerg–Győri ETO, Metz–Bietigheim
  • Férfiak: Magdeburg–Aalborg, Barcelona–Kiel
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?