FRISSÍTVE – Bejutott a kézilabda-BL négyes döntőjébe a Veszprém, kiesett a Szeged

FRISSÍTVE: Hazai pályán is legyőzte a Flensburgot a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így magabiztosan jutott be a sorozat kölni négyes döntőjébe. A Final Four kapujában állt a magyar bajnok Szeged is, de hiába faragta le a nyolcgólos hátrányt, nem sikerült megtartania a kellő előnyt.

A bakonyi sztárcsapat az idegenbeli győzelem megnyugtató tudatában fogadta szombaton a Flensburg-Handewitt együttesét, és magabiztos játékkal, 17–13-as félidei vezetés után 29–25 arányban nyert német riválisa ellen.

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel, 57–47-es összesítéssel jutott be a június elsején és 2-án Kölnben esedékes Final Fourba.

A magyar bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged vasárnap hazai pályán egy adott pillanatban ledolgozta a múltheti nyolcgólos hátrány (23–31), és a 27. percben 16–7-re vezetett a Vardar Szkopje ellen.

A második félidőben azonban lendületbe kerültek a vendégek, és egy 9–2-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötték a továbbjutást. Nyert ugyan a Szeged 29–25-re, de a legjobb négy közé az észak-macedón csapat jutott 56–52-es összesítéssel.

A legvégén a pályán kialakult tömegjelenet miatt percekig állt a játék, mert a vendégek nehezen tudták kezelni a sikert, a hazaiak pedig a kudarcot viselték rosszul.

A négyes döntőben biztosította részvételét a Barcelona is: a spanyol csapat 29­–26-ra győzött szombaton a francia Nantes ellen, és kettős győzelemmel, 61–51-es összesítéssel jutott tovább. A negyeddöntő negyedik meccsén, vasárnap: Paris Saint-Germain (francia)–Vive Kielce (lengyel) 35–26, továbbjutott a Kielce 60–59-es összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?