Konferencia Liga: a CFR-nek csak a tisztes helytállásra futotta a Lazio ellen

A szerző felvételeVastapssal köszönték meg a  Kolozsvári CFR szurkolói csapatuk játékosainak azt a 90 percet, amelyet csütörtök este láthattak a Lazio Róma ellen a labdarúgó Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett párharc visszavágóján.  A gólnélküli döntetlen a vasutasok búcsúját jelentette az európai kupaporondról, ugyanis egy héttel korábban 1-0-ra kikaptak az Olimpicóban.

Ha egy szóban kellene jellemezni az első félidőben történteket, akkor az egyensúly lenne a találó kifejezés, mindkét csapat erőszakos, de tiszta focival rukkolt elő a fellegvári stadionban helyet foglaló mintegy 16 ezer nézőnek.

Mindkét kapunál egy-egy ordító gólhelyzet alakult ki. Előbb a vendégek álltak közel a vezetés megszerzéséhez, amikor a 17. percben Luis Alberto közeli lövését Simone Scuffet hihetetlen reflexszel tornázta szögletre. Négy perccel később a CFR ijesztett rá a Lazióra: Mario Gila túl magabiztosan akarta kihozni a labdát csapata tizenhatosából, az eladott labdára lecsapott Rangelo Janga, aki ideális helyzetbe hozta Ermal Krasniqit. A koszovói szélső előtt ajtó-ablak nyitva volt, de gyenge bal lábas lövése elment Luis Maximiano bal kapufája mellett.

Fordulás után a CFR nagyon megnyomta az első negyedórát, de lövésig nem jutott el. Nem így a vendégek, akik a 63. percben a mérkőzés legnagyobb helyzetsorozatát hagyták ki, s ebben Scuffetnek volt óriási szerepe. Az olasz kapus négy egymás utáni lövést blokkolva tartotta meccsben csapatát.

Ahogy fogyott a CFR ereje egyre inkább „eldőlt” a pálya, a rómaiak már az idővel is játszottak. A kolozsvári csapat a 76. percben nehéz helyzetből került kilátástalan helyzetbe, amikor Karlo Muhar megkapta második sárgalapját és emberhátrányban hagyta csapattársait.

Dan Petrescu nem mert sokat kockáztatni, posztra cserélt, érezhető volt, hogy ha már nem tud nyerni, azért kikapni sem szeretne. A csereként beállt Emmanuel Yeboah lábában benne volt a gól, amikor a 88. percben csizmaszárral belebotlott a labdába, az pedig centiméterekkel elkerülte a Lazio kapuját.

A gólnélküli döntetlen után mindkét csapat megkapta a jól megérdemelt tapsot szurkolóitól. A CFR számára ezzel véget ért az európai kupakaland az idei szezonban.

Konferencia Liga, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók

  • Kolozsvári CFR – Lazio Róma 0-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?