Konferencia Liga: Dan Petrescu 10 százalék esélyt ad csapatának a Lazio ellen

Nem tudni, hogy a Dan Petrescutól szokásos borúlátásnak tudható-e be, de a Kolozsvári CFR edzője alig 10 százalék esélyt adott csapatának arra, hogy csütörtök este ledolgozza a múlt héten összeszedett egy gólos hátrányt a Lazio Róma ellen a labdarúgó Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe jutásért vívott párharc visszavágóján. 

A szerző felvétele

„A Lazio 90 százalék, a CFR 10 százalék” – válaszolt szerda este Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR vezetőedzője arra a kérdésre, hogy ki jut a labdarúgó Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe. A csütörtök este 19:45 órától kezdődő találkozó 0-1-es állásról indul; mint arról beszámoltunk, a Lazio múlt héten emberhátrányban játszva győzte le egy góllal a vasutas alakulatot a római Olimpico Stadionban. 

A mérkőzést felvezető hivatalos sajtótájékoztatón Dan Petrescu mellett részt vett a CFR csapatkapitánya, Mario Camora is, aki visszautalva a Rómában történtekre elmondta: a kinti meccs előtt, normális körülmények között ( tizenegyen tizenegy ellen – szerk. megj.) aláírta volna az egy gólos vereséget, viszont azt követően, hogy a Lazio negyedóra után emberhátrányba került, többre számított. De mint fogalmazott, a párharcot nem adják fel, az utolsó másodpercig küzdeni fognak a továbbjutásért.

Maurizio Sarri, a Lazio edzője se maradt adós, kolozsvári sajtátájékoztatóján ő is a rendelkezésére álló keretre panaszkodott. Mint mondta, a csapat gólerős játékosa, Szergej Milinkovics-Szavics és Mattia Zaccagni el se utazott a kincses városba, gyomorrontásos tünetekkel lábadoznak Rómában. A világbajnok Pedro Rodriguez és Alessio Romagnoli bevethetőségéről a meccs napján dönt az olasz klub orvosi stábja. Az odavágón kapott piros lap miatt pedig Patric nem játszhat. „Az elmúlt három mérkőzésen 21 játékost használtam, holnap (csütörtökön – szerk. megj.) 7-8 játékosra nem számíthatok, nehéz helyzetben vagyunk” – síránkozott amolyan „petreszkusan” Maurizio Sarri.

Azért nem kell sajnálni a római mestert, 264 millió eurót érő keretében a cserék cseréje is többet ér, mint a CFR legdrábább játékosa. A Lazio 23 forduló után az 5. helyen áll az olasz Seria A-ban. 

A két csapatnak van egy kis „közös múltja”, az Európa Liga 2019-2020-as szezonjában a csoportkörben megosztoztak a győzelmeken, az Égszínkékek akkor is 1-0-ra győztek Rómában, majd a visszavágón a CFR 2-1-es sikerrel bebiztosította továbbjutását az egyenes kieséses szakaszba, ahol aztán a legjobb 32 között (az akkor még érvényben levő idegenbeli gól szabálya miatt) búcsúzni kényszerült a későbbi győztes Sevilla ellen. 

A csütörtök esti találkozóra, amely a CFR európai kupaporondon lejátszott századik mérkőzése lesz minden jegy elkelt. A mérkőzést a Pro Arena és a Kolozsvári Rádió élőben közvetíti.

Konferencia-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:
Kolozsvári CFR (romániai)-SS Lazio (olasz) 19.45 (0-1)
Dnyipro (ukrán)-AEK Larnaca (ciprusi) 19.45 (0-1)
Partizan Beograd (szerb)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 19.45 (1-0)
RSC Anderlecht (belga)-Ludogorec (bolgár) 19.45 (0-1)
Gent (belga)-Qarabag (azeri) 22.00 (0-1)
Basel (svájci)-Trabzonspor (török) 22.00 (0-1)
Lech Poznan (lengyel) - Bodö/Glimt (norvég) 22.00 (0-0)
Fiorentina (olasz)-Braga (portugál) 22.00 (4-0)

Kapcsolódók

Kimaradt?