Konferencia Liga: nem finomkodott a sors a Kolozsvári CFR-rel

A Lazio Róma lesz a Kolozsvári CFR ellenfele a labdarúgó Európa Konferencia Liga play-offjában - derült ki hétfő délután az UEFA nyoni székházában.

A két mérkőzéses párharc győztese bejut a harmadik számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjébe.

Az első, római mérkőzést február 16-án rendezik, a visszavágót egy héttel később a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban.

A Lazio és a CFR nem először csap össze, 2019-ben az Európa-liga csoportkörében megosztoztak a pontokon, Kolozsváron Billel Omrani és Ciprian Deac góljaival a vasutasok 2-1-re nyertek; Rómában a Lazio visszavágott egy 1-0-s győzelemmel.   

Dan Petrescu csapata a Konferencia Liga G-csoportjának második helyén végzett a török Sivasspor mögött, de a Slavia Prága és a koszovói FC Ballkani előtt.

A lebonyolítási szabályzat szerint a csoportmásodikok az Európa-liga csoportkörének egy harmadik helyezettjével vívnak két mérkőzéses párharcot a nyolcaddöntőbe jutásért.   

Európa Konferencia Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért
Qarabag (azeri)–Gent (belga)
Trabzonspor (török)–FC Basel (svájci)
Lazio (olasz)–Kolozsvári CFR (romániai)
Bodö/Glimt (norvég)–Lech Poznan (lengyel)
Braga (portugál)–Fiorentina (olasz)
AEK Larnaca (ciprusi)–Dnipro-1 (ukrán)
Sheriff (moldovai)–Partizan Beograd (szerb)
Ludogorec (bolgár)–Anderlecht (belga)

Már nyolcaddöntősök: AZ Alkmaar (holland), Djurgarden (svéd), Istanbul Basaksehir (török), Nice (francia), Sivasspor (török), Slovan Bratislava (szlovák), Villarreal (spanyol), West Ham United (angol)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?