A CFR-nek Rómán keresztül vezethet az útja az Edenbe

Csütörtökön a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcok első mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Európa Konferencia-liga 2022–2023-as idénye.

Camorának és társainak rómába vezet az első útjuk | Fotó: Riti József AttilaA román bajnok Kolozsvári CFR Rómában lép pályára a Lazio ellen. Az erdélyi csapat számára rossz előjel, hogy a hazai bajnokságban legutóbbi két meccsé elveszítette, ráadásul az üldözőivel játszott rangadókon maradt alul úgy, hogy még gólt sem szerzett (0–1 az FCSB-vel hazai pályán, 0–2 a Craiovai Universitatea ellen idegenben). Az viszont bizakodásra adhat okot a CFR-játékosoknak, hogy nem legyőzhetetlen az olasz csapat, hiszen az Európa Liga 2019–2020-as idényének csoportkörében Kolozsváron 2–1-re nyert a CFR a Lazio ellen (a visszavágón viszont 1–0 arányban a rómaiak bizonyultak jobbnak).

A magyar Gyurcsó Ádámot és Nikolics Nemanját foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca az ukrán Dnyipro együttesét látja vendégül a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett rájátszásért (a csoportgyőztesek bejutottak a legjobb 16 közé, a második helyezettek viszont az Európa Liga csoportharmadikjaival vívnak play offot).

Európa Konferencia-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések:
SS Lazio–Kolozsvári CFR (22.00, Pro Arena TV)
Qarabag (azeri) –Gent (belga)
Trabzonspor (török) –Basel (svájci)
Bodö/Glimt (norvég) –Lech Poznan (lengyel)
Braga (portugál) –Fiorentina (olasz)
AEK Larnaca (ciprusi) –Dnyipro (ukrán)
Sheriff Tiraspol (moldovai) –Partizan Belgrád (szerb)
Ludogorec (bolgár) –RSC Anderlecht (belga)
A visszavágókat február 23-ánjátsszák. A döntőt június 7-én Csehországban, a Slavia Prágának otthont adó Eden Arénában rendezik meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?