banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Kérik a jutalmat az evezősök, az olimpiai aranynál is többre értékelik a könyvelést

Előterjesztette a Román Olimpiai és Sportbizottsághoz (COSR) jutalmazási javaslatát az evezős-szövetség, a Gsp.ro birtokába került lista alapján pedig arcpirító prémiumot kérnek alkalmazottaiknak a párizsi nyári olimpián elért sportolói sikerekért.

Márpedig az idei ötkarikás játékokon eredményesek voltak az evezősök, helyezések mellett két arany és három ezüstéremmel tértek haza a francia fővárosból. A kormány az olimpiai aranyat 140 ezer euróval, az ezüstöt 112 ezer euróval, a bronzot pedig 84 ezer euróval jutalmazza, ugyanakkor a helyezésekért is jár az díjazás. Jutalmat kaphatnak a sportolók sikereihez hozzájáruló edzők, szakemberek és a sportági szövetségek alkalmazottai is.

Fotó: Román Evezős-szövetség/Facebook

Ezen felbuzdulva a Gsp.ro szerint az evezősök szövetsége egy 8,75 millió eurós összdíjazású javaslattal rukkolt elő, amiből 3,09 millió járna a sportolóknak. Az edzőknek 3,9 millió eurót kérnek, a többi pénz nevelőedzők, egyéb szakemberek és a szövetség alkalmazottai kapnának. Ez utóbbi kategóriában lett figyelmes a sportlap arra, hogy még a szövetség főtitkárának és a főkönyvelőnek is javasoltak egyenként 162 ezer eurós jutalmat. Többet, mint amennyit maga az olimpiai bajnok kap.

Többet, mint amennyit az olimpiai úszóklasszis David Popovici kapott, mutatott rá Facebook-oldalán Novák Károly Eduárd, korábbi sportminiszter is. A paralimpiai bajnok bejegyzése alapján érthetetlennek tartja, hogy egy adminisztratív „teljesítményt” miért és hogyan lehet többre értékelni a sportsikernél. „Heti több óra edzés, kevesebbet ér mint a főtitkár és a főkönyvelő heti 40 óra munkája” – vonta le a következtetést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?