Junior úszó-vb: aranyérmet szerzett David Popovici és Bianca Costea

David Popovici és Bianca Costea aranyérmet, Vlad Stancu pedig bronzérmet szerzett vasárnap a Limában rendezett junior úszó-világbajnokság zárónapján.

David Popovici a 100 méteres gyorsúszás döntőjét nyerte meg 47,13 másodperces idővel. Másodikként a horvát Jere Hribar (49,37 mp), harmadikként a ciprusi Nikolas Antoniou (49,91 mp) csapott célba. Patrick Sebastian Dinu (50,09 mp) román úszó az ötödik lett.

David Popovici | Kép forrása: FRNPM Facebook-oldala

Bianca Costea az 50 méteres női gyorsúszás döntőjét nyerte meg 25,35 másodperces idővel az olasz Sara Curtis (25,53 mp) és a szintén itáliai Matilde Biagiotti (25,60 mp) előtt. Vlad Ştefan Stancu a harmadik lett az 1500 méteres gyorsúszás versenyszámában 15:17,97 perces idővel. A román úszót a spanyol Carlos Garach Benito (15:08,14 perc) és a magyar Galicz László (15:12,71 perc) előzte meg.

A magyar versenyzők egy arany- és két ezüstérmet nyertek vasárnap a junior úszó-világbajnokság zárónapján. A perui világesemény honlapja szerint női 200 méter gyorson kettős magyar siker született, a győzelmet Pádár Nikolett szerezte meg, mindössze négy századdal előzte meg Ábrahám Lilla Minnát.

Magyarország hét arannyal és hét ezüsttel a japánok mögött a második helyen végzett az éremtáblán. Románia négy arannyal, két ezüsttel és két bronzzal a negyedik helyen végzett az éremtáblán a limai junior úszó-világbajnokságon.

A román úszósport figyelemreméltóan teljesített ezen a nyáron: David Popovici két aranyérmet szerzett a budapesti felnőtt világbajnokságon (100 és 200 méteres gyorsúszásban) és két aranyérnet a római felnőtt Európa-bajnokságon (100 és 200 méteres gyorsúszásban). Emellett a román úszók 9 érmet (öt aranyat és négy ezüstöt) nyertek az otopeni-i junior Európa-bajnokságon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?