banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Jégkorong világbajnokság szervezésére pályázik Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy önkormányzata benyújtotta pályázatát a jövő évi divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság megszervezésére, jelentette be Antal Árpád. A polgármester csütörtökön elmondta: a multifunkcionális Sepsi Arénában szeretnék megrendezni a jégkorong világbajnokságot, ugyanis a multifunkcionális létesítmény egyaránt alkalmas sport és kulturális események befogadására.

„Úgy tudom, hogy a döntés holnap születik meg, rendkívül optimista vagyok, és izgatottan várom az eredményt”, mondta el újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint jelenleg Romániában csak Sepsiszentgyörgy rendelkezik a szükséges infrastruktúrával, hogy ezt a fontos eseményt megszervezze.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Bár a Sepsi Arénát úgy alakították ki, hogy az jégpályává is alakítható, a 2017-ben átadott létesítményt még soha nem alakították át hokiarénává. Ha elnyerjük a jégkorong világbajnokság szervezésének jogát, akkor valószínűleg sok más eseményt fogunk ott jégen rendezni, mondta a sepsiszentgyörgyi polgármester. 

A Sepsi Aréna lelátói mozgathatóak. Azért tervezték így, mert a jégkorongpálya nagyobb, mint egy kézilabda- vagy kosárlabdapálya. Kulturális rendezvényeken is gyakran behúzzák a lelátókat, és ezt fogják tenni akkor is, ha a város elnyeri a jégkorong világbajnokság szervezésének jogát, mondta Antal Árpád.

A divízió 1/A jelű felnőtt férfi hoki világbajnokságra 2025. április 27. és május 3. között kerül sor. A rangos sporteseménynek otthont adó várost pedig a héten Prágában zajló Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán jelölik ki. Romániát a Nagy Attila elnök által vezetett Román Jégkorong Szövetség (FRHG) küldöttsége képviseli a prágai kongresszuson.

Fedett jégcsarnok épül Sepsiszentgyörgyön

Ismeretes, hogy a háromszéki jégkorong bázisaként épül meg Sepsiszentgyörgyön a 2180 néző befogadására alkalmas jégcsarnok. A 245 millió lejes beruházást a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Vállalat (CNI) által.

A létesítmény korcsolyázási, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd a lakosságnak és alkalmas lesz nemzetközi tornák befogadására és felkészülésre is. A jövő évi jégkorong világbajnokságig ugyan még nem készül el a jégcsarnok ám az majd nem csak a hokit és más jeges sportokat szolgálja ki, hanem egy sportegészségügyi centrum is lesz, ahol a sportolók különböző sportbalesetek után fel tudnak épülni. Az új jégcsarnokot a Sepsi Aréna mellett tervezik felépíteni, a létesítményben pedig orvosi rendelők, öltözők, médiaterem, büfé és edzőterem is lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?