FRISSÍTVE: Bravúros hokivébét zárt Románia, Magyarország feljutott a világelitbe

Románia jégkorong-válogatottja 4-2-re legyőzte szombaton Japánt az olaszországi Bolzanóban rendezett divízió I/A-ás világbajnokság utolsó fordulójában. Az újabb győzelem történelmi sikert jelent a csapat számára, jelezte a román sportági szövetség (FRHG) közösségi oldalán, emlékeztetve, hogy sorozatban harmadik összecsapásukat nyerték meg a seregszemlén.

Emlékezetes, hogy az olaszok és a szlovének ellen elveszített találkozókat követően bravúros 2-1 arányú sikert ünnepelhettek Magyarország ellen. A sorozat ezt követően sem szakadt meg: Dél-Koreát 3-2-re verték pénteken, szombaton pedig Japánt múlták felül 4-2-re. „A fiúk teljes mértékben teljesítették a kötelességüket ezen a vébén. Mi több, két mérkőzéssel az utolsó forduló lezárása előtt esélyünk van érmet szerezni, némi szerencsével pedig még a világelitbe is feljuthatunk” – hangsúlyozta a FRHG Facebook-bejegyzéssel.

Fotó: FRHG/Facebook

Ehhez arra van szükségük, hogy Olaszország legfentebb csak két pontot gyűjtsön a Dél-Korea elleni, 17.30 órakor kezdődő összecsapásán, Szlovéniának pedig Magyarországot kellene legyőznie 20.30 órától.

Arra már az MTI emlékeztett, hogy Románia válogatottja legutóbb 1977-ben játszhatott az elitben, az akkor nyolccsapatos A csoportban, de szerepelt például az 1976-os innsbrucki és az 1980-as Lake Placid-i téli olimpiákon is, majd 1989-re egészen a negyedosztályig süllyedt. Két éve Ljubljanában, a divízió I/A-ban hatodik, kieső helyen zárt a székely hokisokra épülő együttes, ám az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt mégis maradhattak ebben az osztályban, most pedig két meccsel a bolzanói zárás előtt feljutó helyen állnak a szlovénok mögött.

Magyarország akkor juthat vissza a 16-os elitbe, ha legyőzik Szlovéniát.

FRISSÍTÉS: Románia válogatottja számára a „számolgatás” koraeste ért véget, Olaszországnak ugyanis nem volt szüksége hosszabbításra ahhoz, hogy legyőzze a dél-koreaiakat: a rendes játékidőben 8-1-re nyertek és így előztek az összetettben.

Végül Magyarország ünnepelhetett, a torna zárómeccsén ugyanis legyőzte az akkor már biztos feljutó szlovéneket 2-1-re és így ugyancsak előrelépett a világelitbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?