banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Figyelemfelkeltő mérkőzés Sepsiszentgyörgy „ismeretlen” kézilabdázóival

Rendhagyó, ugyanakkor figyelemfelkeltő férfikézilabda-mérkőzésnek ad otthont június 5-én, 18 órától a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok. Barátságos idénybúcsúztató meccs keretében olyan, rangos csapatokat és válogatottakat megjáró játékosokkal találkozhatnak az érdeklődők, akik legfeljebb ifjúsági korukban léptek pályára Sepsiszentgyörgyön.

A Sepsiszentgyörgyi Sportiskola szervezésében rendezendő összecsapáson a frissen első osztályba jutó székelyudvarhelyi együttes lesz az ellenfél egy olyan mérkőzésen, amely egyszerre kíván tisztelgés lenni a Sepsiszentgyörgy neveltjei és az őket felfedező, első lépéseiket igazgató edzők előtt. Ugyanakkor egyfajta ébresztő is kíván lenni: Háromszéken is jobb sorsra, több figyelemre érdemes ez a látványos sportág, amely a hetvenes-nyolcvanas években több száz embert vonzott egy-egy mérkőzésre, képviselői pedig Szentgyörgy legismertebb sportolói közé tartoztak.Fotó: fanhandbal.ro

A sepsiszentgyörgyi csapatban két aktuális román válogatott játékos is szerepel. Szőke Marius Alin a CSM Vaslui és a román válogatott tagja, korábban megfordult a Steaua és Székelyudvarhely csapatában is, kétszeres román bajnoki ezüst-, illetve bronzérmes, 2018-ban pedig Challenge-kupagyőztes volt.

Andrei Valeriu Drăgan a CSM Konstanca játékosaként az idei Eb-résztvevő román válogatott tagja volt, a 2023-as Szuperkupa legjobb játékosa, sokszoros ifjúsági országos bajnok és válogatott. Halász János Levente pillanatnyilag a magyarországi Budakalász együttesét erősíti, de megfordult az MKB Veszprémben (2008-2010), majd a spanyol Balonmano Dominicos Zaragozában, valamint további spanyol és magyar klubcsapatokban. A 2013-2014-es idényben a Győri ETO színeiben a magyar első osztály gólkirálya volt 167 találattal.

További fellépők: George Roșca (CS Sporting Ghimbav), Silviu-Mihai Odobeșteanu (CSM Segesvár), Laurențiu Bălăceanu (CSM Bacău), az ugyancsak többszörös román válogatott Szász András (CSM Bukarest), valamint a Székelyudvarhelyi VSK tagjai, Komporály Attila és Jobb Lőrinc.

A szerdai mérkőzésre ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit várnak, akik részesei szeretnének lenni a sepsiszentgyörgyi felnőtt férfikézilabdázás életre keltését célzó kezdeményezésnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?