banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta volt a Dinamo legeredményesebbje a bronzmeccsen

A Dinamo București 32-31-re kikapott a német Rhein-Neckar Löwentől a férfi kézilabda Európa-liga bronzmérkőzésén, a hamburgi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A román bajnok és kupagyőztes legeredményesebb játékosa az olimpiai kvótás magyar válogatott beállója volt, aki nyolc lövésből hat gólt dobott, számol be az MTI.

„Nagyon kemény meccs volt, végig küzdöttünk. Szinte végig a Löwennél volt az előny, de a végén visszajöttünk. Az utolsó lövés kijött a kapufáról, nem pattant be, nem volt szerencsénk" – nyilatkozta a meccs után az MTI-nek Rosta.

Hozzátette, már több ilyen mérkőzésük volt, amelyen hátrányba kerültek, például a közelmúltban a Román Kupa elődöntőjében, ahol a CSM Bucuresti már öttel is vezetett a második félidő elején.Fotó: Dinamo/Facebook „Megesik az ilyen, de azzal, hogy futottunk az eredmény után, majd felzárkóztunk, nagyon sok energiát elhasználtunk. Az a pici hiányzott, hogy átvegyük a vezetést, és esetleg az utolsó percben mi legyünk egygólos előnyben" – magyarázta.

Hangsúlyozta, jó szezont zártak, hiszen Romániában a szuperkupát, a bajnokságot és a kupát is megnyerték, ráadásul a második számú európai kupasorozatban a legjobb négy közé kerültek.

„Számunkra nagy eredmény, hogy itt vagyunk a négyes döntőben, rögös út vezetett idáig" – vélekedett.

Mint felidézte: amikor kikaptak a német Füchse Berlintől, majd a portugál Sportingtól, nehéznek tűnt a Hamburgba vezető út, de aztán az egyenes kieséses szakaszban két dán csapat ellen megmutatták, hogy van karakterük, van tartásuk, és megérdemelten jutottak az elődöntőbe.

„Mindent kiadtunk magunkból ezen a hétvégén, erre futotta. Remélem, ebből a négyes döntőből csapatként is és egyénenként is tudunk tanulni, fejlődni, előrelépni, és jövőre ugyanilyen szép eredményeket, vagy akár szebbeket elérni" – nyilatkozta.

Rosta közölte, szerdán játsszák az utolsó bajnoki mérkőzésüket, utána csak az olimpiára összpontosít, mert „nem csak egy örömjátékra szeretnénk odamenni", hanem meccseket akarnak nyerni, a lehető legjobb eredményt elérni, és mindent kiadni magukból a pályán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?