Férfi kézi-vb: levegőben lóg a magyarok péntek esti mérkőzése

Fotó: Facebook/Magyar kézilabda-válogatottÚjabb négy koronavírus-fertőzött játékosa lett a Zöld-foki Köztársaság férfi kézilabda-válogatottjának, amely pénteken a magyarok ellen játszana az egyiptomi világbajnokság első fordulójában.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapján olvasható, hogy a csapat négy játékosa az egyiptomi megérkezéskor elvégzett teszten akadt fenn, így aztán pénteken - azaz az első találkozó napjának délelőttjén - az egész válogatottat ismét megszűrik.

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el.

„Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést” – idézte a magyar szövetségnek (MKSZ) az MTI-hez eljuttatott közleménye Nagy Lászlót. Az MKSZ helyszínen tartózkodó alelnöke leszögezte: a programjukon nem változtatnak, úgy készülnek, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek (IHF) a német együttessel közösen kifejezték aggodalmukat, mivel a játékosok egészsége a legfontosabb számukra. „Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van” – fűzte hozzá Nagy László.

Amennyiben a gárda nem tud pénteken 21.30-kor tíz játékost - köztük egy kapust - kiállítani, akkor a magyarok 10-0-s gólkülönbséggel kapják meg a két pontot, és várhatóan Hollandia lenne a beugró, ám az európai együttes csak később csatlakozna az Uruguayt és Németországot is felvonultató gízai csoporthoz.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?