Férfi kézi-vb: már két válogatottnak is vissza kellett lépnie a koronavírus miatt

Csehország után az Egyesült Államok válogatottja se lesz ott a ma kezdődő egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon, mivel a tengerentúli csapatban is tömegesen megfertőződtek a játékosok koronavírussal.

A nemzetközi kézilabda szövetség (IHF) tájékoztatása szerint a csehek helyét Észak-Macedónia foglalja el, az Egyesült Államok helyére pedig Svájc ugrik be.

A cseh küldöttség eredetileg kedden akart elutazni az észak-afrikai országba, majd ezt szerdára módosította, végül jelezte, hogy nem tud részt venni a tornán. Az egy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon 15. helyezett Észak-Macedónia a kairói G csoportban Svédországgal, a házigazda Egyiptommal, valamint Chilével találkozik.

A Dániában edzőtáborozó amerikai válogatottban 18 játékosnál mutatták ki a koronavírust, így szerdán mindössze 12 játékos utazott volna el Egyiptomba. Maga Robert Hedin szövetségi kapitány sem tarthatott volna a csapatával. Végül az amerikaiak úgy döntöttek, visszalépnek a tornától. A beugró Svájc a gízai E-csoportban Norvégiával, Ausztriával és Franciaországgal találkozik.

Kérdés, lesznek-e még további változások, a magyar válogatottal egy csoportban szereplő Zöld-foki-szigeteknél például hét pozitív eredményről szóltak a hírek. A brazilokat is megtépázta a vírus, a legutóbbi hírek szerint a korábban Szegeden játszó, jelenleg a Barcát erősítő Thiagus Petrus tesztje lett pozitív, így a dél-amerikaiak kulcsjátékosa lemarad a vb-ről. Rajta kívül még egy kapus és négy stábtag fertőzött az indulás előtt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?