Férfi kézilabda-vb: a jegyek 67 százaléka elkelt

Biztosan telt ház lesz a szombat esti Magyarország–Horvátország csoportmérkőzésen a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a C csoportban a vasárnapi Chile–Németország meccsre és a jövő pénteki Németország–Horvátország rangadóra is minden jegy elkelt a Kindarenába, ahova összesen 48 ezer embert várnak a csoportkörben.

„Néhány napig Rouen lesz a német kézilabda fővárosa” – áll a sajtóközleményben, amelyből kiderül, hogy a német szurkolók eddig összesen hatezer jegyet vásároltak. Két nappal a torna rajtja előtt már 431 ezer belépő – az összes jegy 67 százaléka – talált gazdára, de például a szerda esti párizsi nyitómérkőzésre, a Franciaország–Brazília találkozóra még lehet néhány jegyet kapni, a döntőre viszont már nem.

„Ez már most hatalmas siker. Nem szabad elfelejteni, hogy a 2001-es, ugyancsak franciaországi vb teljes nézőszáma 200 ezer fő volt” – mondta Joël Delplanque, a szervezőbizottság elnöke. Hozzátette: céljuk, hogy az eredeti tervüket meghaladva a jegyek több mint hetven százalékát eladják.

„Nagyon boldog vagyok az eddigi számok miatt, mert látom, hogy kiváló kihasználtság jellemzi majd az összes csarnokot a csoportkörben. Azt akartuk, hogy ne kelljen túl sok mérkőzést alacsony nézőszám mellett rendezni, ahogy ez gyakran előfordul az ilyen típusú versenyeken” – mondta Edouard Donnelly, a szervezőbizottság igazgatója.

A 25. férfi kézilabda-világbajnokságot január 11. és 29. között rendezik Franciaország nyolc városában. A magyar válogatott pénteken Németország csapata ellen játssza első mérkőzését.

Kimaradt?