Ezzel a 21 fős kerettel vág neki a férfi kézi-vb-nek a magyar válogatott

Nagy László, a Telekom Veszprém jobbátlövője nem tagja a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kedden kihirdetett, 21 fős keretének.

A magyar szövetség keddi tájékoztatójában az egyik szövetségi kapitány, Csoknyai István elmondta: Nagy László képességeivel tisztában van, a vb-ig hátralévő időben ezért másokat tesztelne. A 37 éves játékos így önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz.

A 201-szeres válogatott Nagy tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá. Ennek megfelelően egy héttel ezelőtt, a 28 fős bő keretben szerepelt a neve.

A szűkített keretbe már nem került be a német TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát.

A magyar válogatottat irányító két szakembernek - Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző - a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen.

A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfi válogatott 21 fős vb-kerete:
    kapusok: Bartucz László (Grundfos Tatabánya), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
    jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
    jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
    irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
    beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Ferencváros), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
    balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
    balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Január 11., 19:00: Argentína-Magyarország (tv: M4 Sport)
Január 13., 19:00: Magyarország-Angola (tv: M4 Sport)
Január 14., 16:30: Magyarország-Katar (tv: M4 Sport)
Január 16., 19:00: Magyarország-Egyiptom (tv: M4 Sport)
Január 17., 21:30: Svédország-Magyarország (tv: M4 Sport)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?