banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ljubomir Vranjest menesztették a Telekom Veszprémtől

Menesztették Ljubomir Vranjest, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzőjét.

A klub honlapjának közleménye szerint a svéd szakember mellett segédedzőjének Björn Sätherströmnek, valamint a sportigazgató Eklemovics Nikolának is megköszönték a közös munkát.

Vranjes tavaly nyáron vette át az együttes irányítását, amellyel mindössze egy Magyar Kupa-győzelmet ért el. Az előző idényben sokáig úgy tűnt, a Szeged ezúttal sem tudja letaszítani a bajnoki trónról legnagyobb riválisát, ám a Veszprém teljesítménye a végére visszaesett. A csongrádiak előbb az alapszakaszban 15 év után diadalmaskodtak Veszprémben, majd a fináléban meg tudták őrizni hazai pályán kidolgozott négygólos előnyüket.

A Bajnokok Ligájában a Veszprém szolgáltatta az egyik legnagyobb - magyar szempontból negatív - meglepetést, mivel a legjobb nyolc közé sem került be: a dán Skjern HB összesítésben jobbnak bizonyult nála a rájátszás első fordulójában.

A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában a Veszprém három forduló alatt kétszer vereséget szenvedett. Szombaton hazai környezetben a tavalyi győztes Vardar Szkopje együttesétől kapott ki, azt megelőzően pedig Barcelonában maradt alul. A legrangosabb európai kupasorozatot szombaton a fehérorosz Meskov Breszt otthonában folytatja az együttes.

A veszprémi csapat edzéseit az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István tartja.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint mivel Vranjes egyúttal a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, a történteket és azok lehetséges hatásait az MKSZ illetékeseinek is értékelniük, mérlegelniük kell. „Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak. Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan" - nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára.

A sportvezető hozzátette, konzultálnak az érintettekkel, elsősorban a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése segíthet a helyzet optimális kezeléséhez.

A nemzeti csapat legközelebb október 24-én Érden a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára, a 2019-es világbajnokságot pedig január 11-én, Koppenhágában kezdi meg Argentína ellen.

Kimaradt?